Zoete aardappel ovenschotel

Een heerlijk recept wat je vegetarisch of met vlees kan eten. Rijk aan vitamines (zoete aardappel betacaroteen, bouwstof voor vitamine A), eiwitten en vezels. Met enige voorbereiding hoeft het uiteindelijk maar 20 minuten in de oven.

Benodigdheden:
700 gram zoete aardappel
1 kleine rode ui
4 eieren
kleine broccoli
kleine bloemkool
200 gram gehakt (of dit weglaten als je vegetarisch wil)
peper
belegen kaas
ovenschaal

Schermafbeelding 2016-03-11 om 14.40.47

Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel en maak dunne plakjes met bijvoorbeeld de kaasschaaf (let op: zoete aardappel is stug, dus pas op voor doorschieten en verwondingen.) Kook deze even, totdat de hardheid ervan af is (ongeveer 5 minuten). Snij de bloemkool en broccoli in kleine roosjes en kook ook deze kort tot ze wat zacht zijn. Bak het gehakt met de gesneden rode ui. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alles door elkaar en doe dit in de ovenschaal. Doe er flink peper overheen. Klop de eieren en giet dit over het mengsel heen. Rasp er een dun laagje kaas overheen.
Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20 minuten (zodat het ei goed gestold is). Schep op en eet smakelijk!

Foodblogger Danielle Stofbergen
Voor Vliegende Vrouwen mag ik weer regelmatig een foodblog schrijven. Ik vind het leuk om lekkere recepten met jullie te delen en hierbij informatie te geven over wat je eet en wat het je lichaam kan bieden. Als afgestudeerd gewichtsconsulente en in opleiding tot orthomoleculair therapeut, wil ik vanuit mijn bedrijf Met liefde voor volwassenen, kinderen en gezinnen begeleiden naar een gezonde leefstijl en/of een gezond gewicht. De begeleiding word aangepast op het leefpatroon van de persoon of het gezin en op de vragen die er zijn. Geen diëten, geen shakes en pillen, maar gezonde keuzes die niet voelen als een beperking, maar passen bij jouw dagelijks leven. Zeker als je merkt dat het effect heeft, wordt het je leefstijl.
Daarnaast werk ik als jeugdverpleegkundige en ben ik ook hierin dagelijks bezig met het begeleiden van kinderen met overgewicht en zie ik veel problemen langskomen die met voeding (grotendeels) te verhelpen zijn. Zelf ben ik een paar jaar geleden besmet met het hardloopvirus. Ik ben het nu weer langzaam aan het opbouwen nadat ik drie maanden geleden bevallen ben.

Meer informatie is te vinden op mijn website: www.met-liefde-voor.nl. Je kunt contact opnemen voor een vrijblijvend en gratis kenningsmakingsgesprek.

Groet Daniëlle Stofbergen
info@met-liefde-voor.nl
Tel.nr: 06-48523796

4.025 Reacties