Zij waren er bij de allereerste editie bij!

Voor deze dames was de Vliegende Vrouwen Run (in 2014 nog Ladiesrun Oostland geheten) de állereerste hardloopwedstrijd. Hoe vonden Marjan Schellingerhoudt en Joni Rensen het?

Marjan Schellingerhoudt

Marjan zat in een dip en besloot toen mee te doen aan de Ladiesrun Oostland, zoals de VV Run voorheen heette.

Wat was de reden dat je je allereerste wedstrijd bij ons liep?
,,In de periode dat de eerste wedstrijd aangekondigd was, zat ik niet lekker in mijn vel. Er waren allerlei omstandigheden die niet zomaar een, twee, drie te verhelpen waren. Iedereen zei: ‘je moet gaan sporten’. Sterker nog: ‘je moet eens gaan hardlopen!’ Ach, dat had ik ooit wel eens geprobeerd: het was niet succesvol en ik beleefde er al helemaal geen plezier aan. Totdat op mijn verjaardag een vriendin zei dat er een ladiesrun in Pijnacker georganiseerd werd. Zij zou ook mee gaan doen. ‘Waarom doe jij ook niet mee?’ vroeg ze me. Toen ik hoorde dat er ook een hardlooptraining bij ECB Sport mogelijk was, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Elzelien van Zwienen van ECB Sport gebeld. En ben begonnen. Inmiddels heb ik verschillende runs gelopen van vijf kilometer tot een halve marathon. Al heb ik ook de bekende loopdips gehad. Maar bovenal: lopen blijft heerlijk om te doen!”

Hoe vond je het?
,,Het was een grote belevenis. Het er naartoe werken met de groep was echt een bijzonder traject. Zo’n leuke groep, fijne training en goede voorbereiding. Uber nerveus begon ik aan de run. Maar wat een happening. Goede sfeer, leuke route. Al heb ik het ook in een bubbel beleefd.”

Wat vind je zo leuk aan de VV Run?
,,Kleinschalig, leuke route, ontspannen sfeer.”

We hebben inmiddels vier edities georganiseerd. Hoe vaak heb je meegelopen?
,,Drie keer. Eén keer was ik geblesseerd, maar toen heb ik langs de route echt iedereen aangemoedigd. Ook heel leuk om te doen en het geeft energie!”

Heb je ondertussen ook aan andere wedstrijden meegedaan?
,,Jazeker! Verschillende ladiesruns ook. Alhoewel ik de gemengde runs leuker vind. Ik heb zelfs een keer de halve marathon bij de City Pier City in Den Haag gelopen. Kleinere en grotere runs afgewisseld, soms met overnachting al dan niet gezellig met mijn zus die ook loopt.”

Ben je van plan om ook aan de jubileumeditie mee te doen?
,,Jazeker!”

Wat verwacht je van de jubileumeditie?
,,Dat het ook weer echt een loopfeest is!”

Joni Rensen

De mensen langs de route zorgde ervoor dat Joni een boost kreeg om over de finish te vliegen.

Wat was de reden dat je je allereerste wedstrijd bij ons liep?
,,Ik was al een poosje voor mezelf aan het hardlopen, toen ik op Facebook informatie over de Ladiesrun Oostland tegenkwam. Ik woon zelf aan het wijkpark in Tolhek; een thuiswedstrijd voor mij dus. En ik vond het een mooie stimulans om naar de vijf kilometer toe te trainen. Op dat moment liep ik ongeveer drieënhalve kilometer.”

Hoe vond je het?
,,De eerste wedstrijd vond ik meteen erg leuk. Goed georganiseerd, erg gezellig en veel aanmoediging van mensen langs de route. Die hebben me er het laatste stuk echt doorheen gesleept die eerste keer.”

Wat vind je zo leuk aan de VV Run?

,,De Vliegende Vrouwen Run is voor mij lekker dichtbij en als geboren Pijnackerse ken ik veel deelnemers en toeschouwers, wat het extra gezellig maakt. Verder is de route natuurlijk prachtig, dwars door de Groenzoom. Ook heel fijn vind ik de inzet van pacers. Het zorgt ervoor dat je veel constanter loopt en voor mijzelf vooral ook dat ik niet te hard van start ga.”

We hebben inmiddels vier edities georganiseerd. Hoe vaak heb je meegelopen?
,,Ik heb alle vier de edities meegedaan. De eerste drie keer heb ik de vijf kilometer gelopen en vorig jaar de tien kilometer.

Heb je ondertussen ook aan andere wedstrijden meegedaan?
,,Ja, ik heb meegedaan aan de Klaas Vaak Droomtijdloop, waarbij je in de nacht dat de klok een uur terug gaat, om twee uur ’s nachts een halve marathon loopt en zo een (virtuele) toptijd neerzet. Ik deed dit overigens samen met een duo, dus ik liep zelf een kwart marathon. Ook heb ik afgelopen zomer meegedaan aan de Royal Run bij Paleis Soestdijk. Een bijzondere route langs het paleis en door de paleistuinen. En onlangs heb ik de Rotterdam Urban Trail gelopen, al hardlopend dwars door allerlei gebouwen heen.”

Ben je van plan om ook aan de jubileumeditie mee te doen?
,,Ja, natuurlijk doe ik volgend jaar weer mee met de Vliegende Vrouwen Run”

Wat verwacht je van de jubileumeditie?
,,Ik verwacht dat het weer een gezellige wedstrijd wordt met een groot deelnemersveld. Er wordt vast groots uitgepakt en er zal op het evenemententerrein van alles te beleven zijn. Kraampjes met hardloop- en andere spullen, activiteiten voor kinderen die meekomen, gezellige muziek… Ik heb er zin in”

Geen reacties