De weken vliegen voorbij! – blog deelneemster VV Run ’17

Voor je het weet staat de Vliegende Vrouwen Run voor de deur! Hebben jullie er al een beetje zin in? Ik in ieder geval wel, zeker nadat ik vorige week tijdens de kwart marathon in Rotterdam gezellig een stuk met Marloes kon meelopen! Natalie Sinke blogt in aanloop naar de Vliegende Vrouwen Run 2017 over haar trainingen. Hoe bereidt Natalie zich mentaal en fysiek voor?

Kwart Marathon Rotterdam met Vliegende Vrouw Marloes.

Luisteren naar je lichaam
Afgelopen week was even een beetje schakelen. De eerste training na de kwart marathon, een interval met kort explosief tempowerk, verliep dinsdag niet lekker. Mijn benen hadden er geen zin in. Meestal ben ik vrij eigenwijs en loop ik door, maar deze keer luisterde ik naar de signalen van mijn lichaam en brak mijn training af. Een korte check door trainer Michel Labeur leverde gelukkig niks bijzonders op.

Training in het duingebied van Dishoek.

Aanpassen
De training van donderdag zou een mix worden van wat langer tempowerk met een paar explosieve sprints. Dat leek trainer Robert Lathouwers niet verstandig, dus pasten we de training aan en liep ik een extensieve interval; iets langere stukken op een flink tempo, maar niet voluit. Dit deden we om mijn benen iets te ontzien. Na een uitgebreide warming up draaide ik een boven verwachting snelle training af, best een opluchting.

Verrassend
Mijn lichaam voelde na de training van donderdag goed aan, dus kon ik zaterdag onder toeziend oog van trouwe supporter paps Sjaak starten op de vijf kilometer afwachtingsloop tijdens de Marathon Zeeuws Vlaanderen. Een mooi parcours over de historische stadswallen en door het stadshart van Hulst, mét talloze scherpe bochtjes, venijnige klimmetjes en kinderkopjes… Dat voelde ik toch wel even. Klagen mag ik echt niet, want ik finishte als eerste dame overall, supergaaf!

Laatste meters in Hulst, met tape op mijn been voor wat extra stabiliteit.
Lekker muziekje bij de prijsuitreiking in Hulst.

Paasbest
Zondag kon ik voor het eerst sinds heel lange tijd genieten van een luie rustdag. Maandag ging de wekker genadeloos om 5.15 uur en vertrok ik met vriend Michel, een andere dan trainer Michel overigens ;-), naar de Urban Trail Utrecht. Waanzinnig om dwars door allerlei gebouwen te mogen hardlopen, waaronder de Stadsschouwburg, een Ierse pub, bibliotheek en zelfs een kathedraal, geweldig! En ongemerkt hebben we toch weer zo’n tien kilometer gelopen.

Voor, langs en onder de Dom hardlopen: ik word er blij van!

Tip
Dus gelijk een tip voor als je opziet tegen het lopen van je kilometers: kijk eens of je kunt deelnemen aan een Urban of City Trail. Je komt op onverwachte schitterende plekken en je hebt nauwelijks in de gaten dat je aan het trainen bent: GIRLS JUST WANNA HAVE FUN!

935 Reacties