Vliegende Vrouwen in Rotterdam – blog deelneemster VV Run ’17

Nog helemaal in de sferen van Rotterdam Marathon… Twee jaar geleden liep ik er mijn vierde marathon, dit keer de kwart marathon. Het is ieder jaar weer een gigantisch feest daar op de Coolsingel. Hebben jullie daar misschien ook gelopen dit weekend? Of ergens anders misschien? Natalie Sinke blogt in aanloop naar de Vliegende Vrouwen Run 2017 over haar trainingen. Hoe bereidt Natalie zich mentaal en fysiek voor?

Vliegende Vrouw Marloes
Supergezellig, ik kwam in Rotterdam weer heel veel bekenden tegen, onder wie ook organisatrice van de Vliegende Vrouwen Run: Marloes Nuijten! Ze liep op mij in en een tijd konden we lekker samen oplopen (even bijpraten zat er onderweg echt niet in…). Ik had het toen even taai en kon me mooi aan haar tempo optrekken. Jammer dat ik de laatste paar kilometer toch moest afhaken.

Taai momentje tijdens de kwart marathon Rotterdam.

Training gaat gewoon door
Natuurlijk moest er deze week ook gewoon getraind worden. In verhouding tot de laatste weken had ik een iets rustiger schema, dat was ook wel een keer lekker, vooral omdat ik snipverkouden was. Dinsdag liep ik voor het eerst sinds lange tijd nog een training van in totaal anderhalf uur. Dat was weer even schakelen, maar toch liep ik uiteindelijk lekker. De krachttraining van deze week was naast de oefeningen voor de core, iets meer gericht op het bovenlichaam, dus: optrekken, push-ups en oefeningen met dumbles. De benen kregen zo nog iets meer rust.

Pittige plankvariant voor je core – rondjes draaien op de bal.
Genieten van een stukje duinen en strand tijdens de duurtraining.

Smokkelen?
En die rust hadden ze wel nodig voor de intervaltraining de dag erna. Trainer Robert Lathouwers nam me mee naar een schitterend gebied rondom de Oude Maas om daar deels off-road de training af te werken. Prachtig gebied, maar pittig om te trainen; vooral toen ik twee seconden van een run af smokkelde. Voordeel van een trainer: dat compenseer je daarna dubbel en dwars…

Off-road lopen voor extra kracht. Eerdere foto tijdens event in Westerschouwen.

Tempomakers
Robert, die op 20 mei de warming up gaat geven voor jullie, liep ook de kwart marathon in Rotterdam. Hij was tempomaker, een zogenaamde pacer voor twee van zijn lopers en heeft hen naar een mooie tijd gelopen. Wist je dat je tijdens jouw Vliegende Vrouwen Run ook bij een pacer kunt aansluiten die jou helpt om in een stabiel tempo een mooie eindtijd te lopen? Houd Facebook en de website in de gaten voor verdere informatie.

Aan de start van de kwart marathon Rotterdam met Robert Lathouwers.

Veel loopplezier de komende week!

698 Reacties