In vliegende vaart – blog deelneemster VV Run ’17

Hoe is het afgelopen week met jullie gegaan? Er waren veel prachtige zonnige dagen die (voor mij dan) schreeuwden om lekker te gaan hardlopen. Dan ben ik op kantoor en wil ik zo graag naar buiten om, hoe kort dan, ook gewoon lekker even een stukje te lopen en genieten van die eerste mooie, zonnige dagen.- Natalie Sinke blogt in aanloop naar de Vliegende Vrouwen Run 2017 over haar trainingen. Hoe bereidt Natalie zich mentaal en fysiek voor?

Sneller worden
Afgelopen dinsdag was zo’n zonnige dag. Er stonden die dag gelukkig zelfs twee trainingen op de planning; een interval en een parcoursverkenning met een groep dames van de Ladiesrun in Goes. Een intervaltraining loop ik om sneller te gaan lopen. Dit keer deed ik na een warming-up 8 setjes van 3 minuten hardlopen op hoog tempo en 2 minuten wandelen. Het wandelen is om weer te kunnen herstellen en de volgende 3 minuten weer op hoog tempo door te kunnen lopen. Doordat je tussendoor herstelt, kun je dat hogere tempo langer volhouden dan wanneer je zonder pauze doorloopt. En ja, dat tempo vasthouden (of verhogen) wordt natuurlijk wel iedere set lastiger. Dat is precies de trainingsprikkel waardoor je uiteindelijk sneller wordt.

Intervallen in Goes.

Rust is ook training
De rest van mijn week was veel drukker dan normaal, dus heb ik in overleg met trainers Robert en Michel de intensieve snelheidstraining van donderdag vervangen door een extra rustdag. Rust is soms de beste training, je lichaam heeft rust nodig om te herstellen om daarna weer belast te kunnen worden. Luister goed naar de signalen van je lichaam om blessures te voorkomen!

Nieuwe trainingsprikkels
In het weekend deed ik totaal andere trainingen dan anders tijdens het Sporty Girls Weekend.

Bootcampen met Petra tijdens het Sporty Girls weekend.

Zaterdagochtend de trampoline uittesten in de gym van het hotel, daarna een bootcamp door de boswachterij van Westerschouwen en zondagochtend een rustig looprondje met een les poweryoga in dezelfde schitterende omgeving.

De boxles van zaterdagmiddag moest ik helaas missen omdat er een bijeenkomst was met mijn kersverse teamgenoten van ASICS Frontrunner The Netherlands. Supergaaf om kennis te maken met al die enthousiaste toppers, de prachtige teamkleding uitgereikt te krijgen en samen hard te lopen over de grachten van Amsterdam. Zo bijzonder om mee te mogen maken!

Met een aantal teamgenoten van ASICS Frontrunner The Netherlands bij de Amsterdamse grachten.

Doe jij zelf ook interval trainingen, of probeer jij wel eens nieuwe sporten uit? Als je nog leuke tips hebt voor een leuke (aparte) sport, kom maar op. Altijd leuk om wat nieuws te doen.

Natalie Sinke

289 Reacties