Venloop Venlo

venloop2
Wát een uitzinnig publiek bij de Venloop. Niet één wedstrijd is te vergelijken met de supporters die bij deze Limburgse loop staan. Spandoeken, ballonnenbogen trompettisten, drummers, dj’s, fluitjes en mooie woorden slepen je door de wedstrijd.
De Venloop is een begrip in Limburg. Dat merk je al snel. In augustus, ruim een half jaar voor de wedstrijddag- gaat de inschrijving open. En het is geen gek idee om je dan ook meteen in te schrijven. Want dat ie snel vol is, is een ding dat zeker is. Inmiddels komen de lopers niet alleen meer uit Limburg. Brabant is present, Friesland, Zuid-Holland; zij zijn allemaal gespot.

Maar deze loop is dan ook bijzonder. Mensen staan langs het parcours te barbecueën, te genieten van een biertje en te swingen op de muziek van één van de vele bandjes of dj’s. Hele families staan vanaf de zijlijn aan te moedigen: ‘Hup maedje!’ ‘Hup jungen!’

Het maakt niet uit wat voor weer het is. De achtste editie was het ijzig koud met als gevoelstemperatuur -8 graden Celcius. Maar dat weerhoudt het publiek niet om niet te komen aanmoedigen. De Venloop is een feestje. Met of zonder zon.

Datum: maart 2014
Afstanden: 5 en 10 km en de halve marathon
Uniek: Het publiek, de mooi versierde straten, het volkslied dat vlak voor het startschot wordt gezongen
Goede doelen: Spieren voor Spieren, Unicef, Toon Hermanshuis Venlo, Hospice Mariaweide, Alzheimer NL
Meer informatie: www.venloop.nl

Geen reacties