Twee wedstrijden in één week

Kan dat wel? Soms zit mijn enthousiasme me in de weg. Het allerleukste aan hardlopen vind ik de wedstrijden en dat resulteert erin dat ik deze week twee wedstrijden loop. Een 5 kilometer wedstrijd en een 7,2 kilometer wedstrijd.

Gisteren op de baan deed ik eerst een hele sessie buikspieroefeningen en trok daarna nog zes korte sprintjes. Vervolgens was het tijd voor het ‘echte’ werk: vijf keer een kilometer. Het was de bedoeling om per kilometer 3.52 te lopen waarna je 400 meter rust had. Na de eerste kilometer in 3.47 te hebben gelopen, begaven mijn benen het. Daar nog niet gesproken over mijn zuurstof. Oef, dit was ik niet meer gewend! Aankomende woensdag heb ik een vijf kilometer wedstrijd en de bedoeling was deze onder de 20 minuten te lopen. Daar kom ik nu op terug… 😉

Ekiden
In voorbereiding op de halve marathon die ik in september ga lopen, doe ik een aantal korte wedstrijdjes om mijn snelheid weer terug te krijgen. Na de marathon was ‘ie ver te zoeken. Aankomende woensdag is de eerste, zaterdag de tweede. Aanstaande zaterdag is de Ekiden in Rotterdam. Tijdens dit mooie, gezellige evenement loop je in een team van zes een marathon. Ik ben de hekkensluiter en loop 7,2 kilometer. Een niet reguliere (lees: gekke) afstand waardoor ik het lastig vind in te schatten hoe hard ik kan gaan. Zo hard mogelijk, denk ik maar!

Ekiden 2011
Ekiden 2011

Ik heb er zin in!

4.827 Reacties