Tussenlanding – blog deelneemster VV Run ’17

Het is al bijna zover, de enige echte Vliegende Vrouwen Run. Zijn jullie er al klaar voor en misschien nog belangrijker: hebben jullie er zin in? Nog een kleine twee weken om de puntjes op de i te zetten. Natalie Sinke blogt in aanloop naar de Vliegende Vrouwen Run 2017 over haar trainingen. Hoe bereidt Natalie zich mentaal en fysiek voor?

De afgelopen tijd was voor mij weer lekker dynamisch. Op Koningsdag liep ik een heerlijke Omloop van Menheerse in Middelharnis en werd tweede dame 40 in een tijd die ruim een minuut sneller was dan vorig jaar. Ik liep heerlijk, maar kreeg later die dag wat last van mijn voet. Na twee dagen geplande rust liep ik in Noordwijkerhout de finale van het Z&Z Circuit. Helaas was de geplande 5 kilometer maar 3,8 km omdat iedereen verkeerd werd gestuurd en liep ik verre van soepel, maar ik had aan de tweede plek voldoende voor de overall winst van het circuit bij de dames 40.

Eindsprint Noordwijkerhout – credits 10 van Noordwijk.

Asics Frontrunner NL team
Mijn eerstvolgende run was twee dagen en een bezoekje aan de osteopaat later. De ASICS flagshipstore in Amsterdam werd heropend en het Frontrunner NL team was met een aantal leden present. Nadat Robert Lathouwers het lintje mocht doorknippen en alle nieuwe snufjes waren bekeken, vertrokken we met zo’n 30 genodigden voor een gezellige social run, inclusief loopscholing van Robert met het Rijksmuseum en IAMSTERDAM op de achtergrond.

Gezellige heropening van de ASICS flagship store – credits Zout Fotografie.
Stretchen tijdens de run bij de heropening van de ASICS flagshipstore – credits Zout Fotografie.

Sportmassage
Mijn personal krachttraining was weer bijna als vanouds, inclusief nagenieten van de spiertjes die weer even wakker werden geschud. De volgende dag ging ik weer aan de bak bij een looptraining met Robert. Mijn voet voelde nog niet lekker, dus paste hij het programma aan, waardoor we alsnog een lekkere training liepen met een kern van 20x200m. Gelukkig werden alle spieren die middag vakkundig aangepakt door sportmasseur Jouke. Doen jullie weleens een sportmassage? Een absolute aanrader voor de verzorging van je spieren.

FreezeLab
Samen met trainers Robert en Michel besliste ik wel om de Beach Run in Scheveningen op zondag te laten schieten, jammer want die zag er supergaaf uit. Tja, en wat doe je dan op een onverwachte vrije zondag? Dan ga je naar Amsterdam om dat geweldige paar schoenen aan te schaffen (ze veranderen van kleur!!!) wat je dinsdag in de ASICS flagshipstore had laten staan omdat je dacht dat je verstandig was… Gelijk maar gecombineerd met een tweede bezoekje aan FreezLab Amsterdam (2,5 minuut in een cabine van -110°C).

Deze week eens kijken hoe mijn voet het houdt. Hopelijk zijn jullie lekker blessurevrij en kunnen jullie lekker verder met de laatste loodjes. Succes ladies!

540 Reacties