TT-circuit

ttrun

Ronkende motoren, pitspoezen en stoere mannen. Het is het cliché beeld dat je krijgt als je aan het TT-circuit in Assen denkt. Niet heel gek dat je hetzelfde associeert met de DvhN TT-run; een loop over het circuit met de keuze uit één tot en met vijf laps. Maar niets is minder waar.

Foto: TT-run. (Marloes’  Vliegendevrouwen in actie. Vliegend haar door de stevige wind.)
Headerfoto: ttcircuit.com

Voor je lopende vriend, man, broer, neef en/of oom, is het de ultieme droom: precies een week voor de TT MotoGP (dé motorwedstrijd, in simpele bewoordingen) start, hardlopend over het parcours vliegen. Maar ook voor vrouwen is het zeker bijzonder. Alleen al om het feit dat je begeleid wordt door een breedgeschouderde motorrijder.

Opvallend is dat de eerste rij bij de start met name door de vrouw gedomineerd wordt. Jong en oud staat te trappelen om te gaan starten. Voor ons staat een cabriolet bemand door een cameraman, een motor met de eerder genoemde berijder en een schattig, klein motortje met een net zo schattig kindje achter het stuur.

Onderweg is er vermaak alom. Een groep kids die lekker staan te dansen, twee zangers die je erdoorheen zingen met geïmproviseerde Nederlandse teksten, een bandje met drummers en gitaren en uiteraard een clubje motorrijders die allerlei trucjes doen. Dat heb je ook zeker nodig. Anders ga je je blind staren op het asfalt.

Gaaf is als je bij de tribunes aankomt. Publiek! Hele gezinnen staan je aan te moedigen. Het is dan ook zeker leuk om er een dagje uit van te maken met je gezin of ander gezelschap.

Overigens heb je geen warming-up meer nodig als je met het openbaar vervoer komt; vanaf station Assen is het nog een half uurtje lopen. Het is dus aan te raden met de auto te komen. Genoeg parkeerplek.

Zin in weer eens iets anders dan een Ladiesrun? Ga voor meer informatie over de volgende editie naar http://tt-run.nl/.

Datum volgende editie: juni 2014
Afstanden: 1 lap = 4,428km. Je kunt kiezen uit 1, 2, 3, 4 of 5 laps.
Uniek: het TT-circuit, begeleid worden door motors, genoeg ruimte bij de start en op het parcours
Meer informatie: http://tt-run.nl/.

Geen reacties