Tropische hardloopmaaltijd met ananas

Met nog heerlijke zomerse temperaturen is het tijd voor een tropisch recept met ananas. Voor een heerlijk etentje in een avondzonnetje met een lekker drankje erbij.

Over kurkuma worden veel gezonde voordelen beschreven. Het is een andere naam voor geelwortel en verwant aan gember. In de oosterse keuken is het een belangrijk onderdeel voor curry’s. Net zoals gember heeft het veel gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het is een antioxidant en heeft een ontstekende en zuiverende werking. Veel westerse ziektes komen voort uit ontstekingen in het lichaam. Voor een betere opname in het bloed, is het goed om het te combineren met zwarte peper.

Benodigdheden (2 personen)
1 ananas
3 plakken beenham
rijst met linzen
1,5 el kerriepoeder
1 el kurkuma
blik kokosmelk
snufje zwarte peper
handje ongebrande cashewnoten
1 kipfilet

Hardloopmaaltijd

Bereidingswijze
Snij de ananas over het lange stuk doormidden en snij de ananas eruit en in blokjes. Snij de kipfilet en bak deze in wat olijfolie. Kook ondertussen de rijst. Meng kerriepoeder en kurkuma met de kokosmelk en voeg toe. Als de kokosmelk wat ingedikt is, kun je de ananas toevoegen. Giet de rijst af en voeg deze toe aan het kipmengsel. Schep het geheel in de uitgeholde ananas. Rol de plakken beenham op en snij doormidden en in reepjes en leg dit samen met de cashwewnoten op het mengsel. Eet smakelijk!

Met liefde voor voeding, groetjes Daniëlle Stofbergen
Orthomoleculair voedingsadviseur en gewichtsconsulent www.met-liefde-voor.nl

8.286 Reacties