Trainen voor de marathon

Na mijn vlog over de ‘onthulling’ van mijn eerste marathon in april 2016, bleef het even stil rondom dit onderwerp. En dat was niet zonder reden. Bij deze een up-date.

Wat vond ik alle reacties leuk die ik ontving na de publicatie van mijn vlog! Echt super. Een goede stok achter de deur. Nu moet ik wel, was mijn eerste reactie 😉 Maar vlak daarna ging het ‘mis’. In de vlog vertelde ik al over mijn hamstring blessure. In oktober 2014 was ik volop in training voor de Bruggenloop in Rotterdam. Paardenpaden, heuvels en rappe loopjes werden niet vermeden. In tegendeel. Per se wilde ik een bepaalde tijd lopen en daar moest -uiteraard- voor getraind worden. Ik liep mezelf over de kop. Op de wedstrijddag voelde ik de moeheid. En mijn hamstring vond de Erasmusbrug en Brienenoordbrug verre van leuk.

Van fysio naar fysio
Een jaar heb ik lopen aanrommelen met mijn hamstring. Ik ging van fysio naar fysio. Tussendoor heb ik soms twee maanden niet gelopen. Een eeuwigheid als je zo fanatiek bent als ik. Maar het ging niet over. In augustus van dit jaar bleek het beter te gaan. Ik begon met een hele rustige opbouw. En… het ging goed.
Omdat ik al tien jaar lang roep dat ik op mijn 25e een marathon wil lopen (Nu: 24 jaar) en het beter ging met mijn hamstring, besloot ik de knoop door te hakken: mijn allereeste marathon wordt die van Rotterdam op 10 april 2016.

Blessurevrij
Maar daarna ging het dus ‘mis’. Ondanks dat ik groen licht had gekregen van de fysio. Ondanks mijn extreem (in mijn ogen) rustige opbouw. En ondanks dat ik me sterker voelde dan ooit. Ik heb me nog niet durven inschrijven voor de Rotterdam Marathon. En toch heb ik er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Tijd maakt niks meer uit. Blessurevrij uitlopen wordt het doel.

Terschelling
Afgelopen week was ik in het mooie Franeker en een dag op Terschelling. Om mijn hamstring de rust te gunnen, bleven de loopschoenen ingepakt. Mijn racefiets daarentegen, niet… En, wat heb ik genoten! Wat is het daar mooi fietsen, wauw. Ik wil jullie de mooie kiekjes niet onthouden.

Marloes

P.s. mijn volgende blog/vlog gaat hopelijk over de inschrijving van de marathon 🙂

Fietsen over de vele boerenlandweggetjes die Friesland rijk is; dikke like!
Fietsen over de vele boerenlandweggetjes die Friesland rijk is; dikke like!
Stel je voor: een strak blauwe lucht, een heerlijk zonnetje, aan je rechterhand helder groen gras met schaapjes, en een uitzicht over zee waar je u tegen zegt. Welkom In Terschelling!
Stel je voor: een strak blauwe lucht, een heerlijk zonnetje, aan je rechterhand helder groen gras met schaapjes, en een uitzicht over zee waar je u tegen zegt. Welkom In Terschelling!
Toevallig was er een trail bezig toen we een dag gingen fietsen op Terschelling. Stiekem toch wel een beetje jaloers...
Toevallig was er een trail bezig toen we een dag gingen fietsen op Terschelling. Stiekem toch wel een beetje jaloers…
Net een ansichtkaart, toch?
Net een ansichtkaart, toch?
801 Reacties