Traditie: met collega’s meedoen aan de VV Run

Irene Ludick heeft samen met haar collega docenten aan alle edities van de Vliegende Vrouwen Run meegedaan. Deze traditie wordt standaard afgesloten met een barbecue met een ‘official ladiesrun grillmaster’. 
 
 
Hoe is jullie ‘team’ tot stand gekomen?
,,We zijn allemaal recreanten. De eerste keer had ik zin in een wedstrijd én ik wilde de anderen strikken om ook mee te doen. Samen lopen is toch leuker; ook al loopt iedereen tijdens de wedstrijd zijn eigen tempo.
Ik had een paar keer meegedaan aan de CPC-loop (10 kilometer) in Den Haag en vond het té massaal. Een ladiesrun die voor mijn huisdeur begint en eindigt, dat leek me wel wat. Toen ik over de ladiesrun vertelde op mijn werk waren mijn collega’s enthousiast. De partners en kinderen kwamen ook naar de wedstrijd en na afloopt vierden we het halen van de eindstreep met een barbecue. Erg leuk.”
 
Blijven jullie als team bij elkaar tijdens het lopen of gaat ieder haar eigen weg?
,,Nee, we kunnen niet samen lopen omdat we erg verschillen van tempo. Maar we starten samen en na ongeveer 30 minuten zien we elkaar weer bij de finish.”
 
Kan ik concluderen dat de run een soort teambuilding voor jullie is?
,,Jazeker. Wij -de dames- kennen elkaar van het werk, maar de partners en kinderen leerden elkaar bij de eerste ladiesrun kennen. Het klikte meteen en we besloten er een traditie van te maken.
Een van de mannen kan erg lekker barbecuen, dus hij werd tot ‘official ladiesrun grillmaster’ gebombardeerd. Een titel die hij graag draagt!”
Geen reacties