Suikervrij eten bij Sue

Natuurlijk wil je als hardloopster ook af en toe (of regelmatig..) wat lekkers. Wij geven je groot gelijk! Wil je het tóch verantwoord aanpakken, ga dan voor een gezonde of suikervrije lekkernij. Vanaf nu houdt Kim de Jong van de travelwebsite Citystyleguide.nl je maandelijks op de hoogte van de leukste adresjes. We trappen af met Sue, waar je heerlijk suikervrij kunt eten.

In Rotterdam – dé marathonstad van Marloes – vind je aan de Karel Doormanstraat het schattige Sue. Niet groot, wél een heel erg lekker menu. Eigenlijk wilde ik alles, maar hé te veel is nooit goed. Ook al is het suikervrij. Kom je net als ik in de verleiding tot het bestellen van meerdere taartjes, neem er dan wat to go zodat je de volgende dag ook iets lekkers bij de thee hebt. Dat mag best!

IMG_7927     IMG_7968

Alle producten van Sue zijn suiker- gluten en lactosevrij en zoveel mogelijk raw en vegan. Je kunt er terecht voor een power ontbijt, een gezonde lunch en heerlijke bites. Zoet zonder suiker, dat zijn alle producten hier. Evenals het ontbijtje met granola, de smoothies en de lunchgerechten als pad thai en courgetti.

IMG_7932

Frambozen cheesecake
Ik koos voor een verse muntthee met de Salted Caramel, een taartje met amandel-dadel bodem, een licht gezouten dadel-caramel vulling en een laagje chocolade. Goddelijk! Ook de frambozen cheesecake (op basis van cashewnoten en kokosproducten) en Apple Crumble met een kruimige amandelkaneel topping riepen naar me. Pick me, pick me! Had ik dat maar gedaan, ik woon in Amsterdam en dan is Sue niet echt on route. Gelukkig zijn er genoeg verkooppunten in horecagelegenheden elders in Nederland (ook in Amsterdam), waar je de bites van Sue kunt kopen. Toch maak ik voortaan tijdens mijn stedentrip naar Rotterdam toch echt even een stop bij Sue, dat blijft toch het leukst.

IMG_7939

Karel Doormanstraat 372, Rotterdam, woensdag – zaterdag van 10.00 – 18.00 en zondags van 12.00 – 18.00 uur, www.sue-food.nl.

 

753 Reacties