Sprinten op Dé Trap

Met tintelende benen liep ik onlangs Dé Trap op. Een 180 treden tellende trap bij het Stationsplein in Rotterdam. Een spectaculair onderdeel van ‘Rotterdam viert de stad!’, welke de 75 jaar werderopbouw van de stad markeert.

detrap

Gehuld in een short, shirt en mijn hardloopschoenen ‘beklom’ ik de Trap. Als fanatiekeling kon ik het niet laten om mijn tijd te klokken. Het record stond op 41 seconden, werd me gezegd. Dat kon ik niet evenaren of verbeteren, maar met 48 seconden nam ik ook genoegen 😉 Als een hijgend paard genoot ik van het uitzicht. Het was me nooit eerder opgevallen dat het Centraal Station van Rotterdam zó groot was, wauw! Een plaatje… Om er een volwaardige training van te maken, sprintte ik daarna nog vier keer omhoog. Ik was al gewaarschuwd dat het lopen the day after geen pretje zou zijn. En dat klopte. De tweede dag bleek overigens nog een graadje erger te zijn, haha!

20160526_134104

Voor iedereen die wil genieten van een prachtig Rotterdams uitzicht én daar best wat extra moeite voor wilt doen; tot 12 juni kun je tussen 10.00 en 22.00 uur gratis de Trap beklimmen.

964 Reacties