Sperziebonen-groentenquiche met zoete aardappel

Vandaag op het menu: taart! Nou ja, bijna dan. Danielle van Met liefde voor maakte voor ons een quiche die eruit ziet als een hartig taartje. Smullen én je krijgt ook nog eens tal van voedingsstoffen binnen.

“Afgelopen week ben ik afgestudeerd in orthomoleculaire voeding bij kinderen. Maar ook voor volwassenen met diverse klachten kan het helpen om naar de voeding te kijken. Bovenstaand gerecht is passend binnen een orthomoleculaire maaltijd.

12

Benodigdheden:
Springvorm met een doorsnee van 20-24 cm
200 gram sperziebonen
1 rode paprika
1 rode ui
150 gram wortels
6 eieren
peper, gedroogde oregano
roomboter om in te vetten
2 el extra vierge olijfolie
2 zoete aardappels

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden. Haal de puntjes van de sperziebonen en snij ze in vieren. Snij van de wortels ook de puntjes af en snijd ze ook in vieren. Kook ze kort, maximaal 10 minuten. Snijd de paprika en ui in grove stukken en wok ze even in de olijfolie. Klop de eieren los en voeg wat peper en oregano toe. Meng dit met de afgegoten groente en de paprika en ui (ik had nog een stukje courgette liggen, ook deze gesneden, meegebakken en toegevoegd).
Vet de springvorm in met de roomboter en giet het mengsel erin. Plaats de vorm voor ongeveer 45 minuten in de oven.
Schil en snij de zoete aardappels en kook ze ongeveer 20 minuten.

Voor meer informatie, neem contact op via info@met-liefde-voor.nl. Tot 1 juni krijg je 15% korting op een intake gesprek (€60,-) of voedingsadvies gesprek(€90,-). Dit wordt mogelijk (gedeeltelijk) vergoed via je verzekeraar.

Eet smakelijk!
Daniëlle Stofbergen
www.met-liefde-voor.nl

623 Reacties