Speeding it up – blog deelneemster VV Run ’17

Genieten jullie met dit prachtige lenteweer ook extra van het buitenzijn als je aan het hardlopen bent? Ik vind het heerlijk! Deze week vloog echt voorbij. Niet alleen op mijn werk was het hectisch, maar ook qua lopen had ik een supergave, maar wel volle agenda. Natalie Sinke blogt in aanloop naar de Vliegende Vrouwen Run 2017 over haar trainingen. Hoe bereidt Natalie zich mentaal en fysiek voor?

Dinsdagavond liep ik met Robert Lathouwers een snelheidstraining op de atletiekbaan in Rotterdam; dit keer een zogenaamde piramide training. Na een rondje warmlopen besteden we altijd veel aandacht aan dynamisch stretchen zodat mijn spieren voorbereid zijn op de explosieve belasting van een snelheidstraining met sprints. Tijdens de loopscholing laat Robert me oefeningen doen die de loophouding trainen en zorgen voor extra souplesse zodat je soepeler en dus makkelijker loopt. De piramide zelf bestond uit sprints van 50 meter, 100 meter, 150 meter, 200 meter, 250 meter, 200 meter, 150 meter, 100 meter en 50 meter. De tweede helft gaat dan even snel als de eerste, of liefst iets sneller. Op één na mission accomplished; al ging het niet makkelijk…

Even helemaal kapot tijdens de piramidetraining van Robert.

-53 graden Celsius
Tijdens mijn wekelijkse krachttraining besteedden we extra aandacht aan een goede heupstretch voor lopers.

Effectieve heupstretch

Ook ging ik (koukleum XXL) deze week samen met hardloopmaatje Gabriëlla naar FreezLab bij het Olympisch Stadion in Amsterdam: 30 seconden in een cabine van -53 en 2,5 minuut in een cabine van -113 graden Celsius. Het schijnt onder andere goed te zijn voor je herstel en energielevel. Dat laatste was die dag zeker nodig. Aanrader om eens uit te proberen!

Amersfoortse Ladies Run
Vrijdagavond was de eerste editie van de Amersfoortse Ladies Run op een prachtig verlicht en verrassend parcours. Het was supergezellig en ik finishte als tweede op de 4,25 km in 18.10 minuten.

Tweede plek bij Amersfoorte Ladies Run.

De zondag stond echt in het teken van speed: een 12 kilometer loop op en rond het Race Circuit van Zandvoort met een deel van mijn ASICS Frontrunner The Netherlands teamgenoten en heel veel andere bekenden. Hartstikke leuk! Dankzij mijn vriend Michel die mij haasde en support van mijn vader, liep ik totaal onverwachts ruim een minuut sneller dan vorig jaar.

Zandvoort Circuit Run

Ladiesrun Goes
Deze week een klein tandje terug om zondag lekker aan de bak te gaan tijdens de Ladiesrun Goes; je kunt je nog steeds inschrijven. Prima voorbereiding op de Vliegende Vrouwen Run natuurlijk! Ga ik iemand van jullie daar zien, of hebben jullie wat anders in de planning staan voor komend weekend?

739 Reacties