Running Blind verbindt zich als goede doel aan VV Run

,,Hoe kan iemand die slechtziend of zelfs blind is hardlopen? Een drempeltje, een tak, slootjes… dat kan toch niet goed gaan?” Ik stelde deze nieuwsgierige vragen een paar jaar geleden aan Annemiek Verbeek van AnnemiekLoopt. Zij was buddy bij Running Blind. Een hardloopvereniging speciaal voor mensen met een visuele beperking. 

Annemiek vertelde me dat deze hardlopers samen met een buddy lopen. Middels een lintje zijn ze aan elkaar verbonden. De buddy’s waarschuwen voor mogelijk gevaren zoals een kuil of een overgang naar een andere ondergrond. Ik vond het meteen zó’n gaaf initiatief! Hardlopen is heerlijk en nu kunnen ook mensen met een visuele beperking dit ervaren.

Vliegende Vrouwen Run
Inmiddels is het aantal leden en locaties van Running Blind flink gegroeid. Alkmaar, Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Utrecht… al deze steden kennen een RB club. Om het mogelijk te maken dat nog meer mensen met een visuele beperking kunnen hardlopen, willen wij graag Running Blind als goede doel aan de jubileumeditie van de Vliegende Vrouwen Run verbinden.  Bij het inschrijven kan een ieder die RB een warm hart toedraagt, een donatie doen. Eigen initiatieven worden ook zeker gewaardeerd 🙂

Donaties
Running Blind: ,,Als wij donaties krijgen dan besteden we die aan projecten van onze regiogroepen om meer blinden en slechtzienden aan het sporten te krijgen (hardlopen, Nordic Walking of wandelen). We geven hiervoor onder andere clinics bij atletiekverenigingen die een Running Blind afdeling willen opzetten in hun eigen regio. We besteden ook geld aan opleiding van trainers, aanschaf van Nordic Walkingstokken en natuurlijk promotie van Running Blind breed.” 

Video, bron: Omroep Brabant. 

 

 

 

Geen reacties