Rotterdam Marathon

rotterdammarathonBinnen- en buitenland weet waar je het over hebt als je de Rotterdam Marathon noemt. Het is dan ook zeker geen kleintje. Ruim 22.000 mensen weten ieder jaar de Coolsingel te vinden. Op zondag 14 april zullen de kanonschoten weer klinken.

Het begint al twee dagen voor de wedstrijd. Je haalt je startnummer op bij het Beurs-World Trade Center en voelt een bepaalde sfeer. Spanning gemend met euforie. Nog heel even en dan mag je van start. Sommigen gaan de avond ervoor zich te buiten aan de pasta’s op de traditionele pastaparty in het WTC, wat voorheen op de Euromast was. De stad is inmiddels omgetoverd in een waar marathonparadijs. Dranghekken, een tribune en op elke hoek van de straat vlaggen. Op de Marathondag staat het kippenvel op je hele lichaam als Lee Towers ‘You’ll never walk alone’ zingt. De spanningsmuziek wordt opgevoerd en dan na maanden trainen ben je vrij en mag je laten zien waar je het allemaal voor gedaan hebt…

Rotterdam is in het bezit van een snel parcours. In 1998 liep zowel de eerste vrouw als de eerste man een wereldrecord. In de jaren erna is het alleen nog maar sneller geworden.

Datum: 14 april 2013

Afstanden: 5 en 10 km en de marathon

Uniek: Optreden Lee Towers, het uitzinnige publiek, de wereldtop (met name Kenianen), bandjes, de pastaparty

Goede doel: Stichting Vrienden van Sophia

Meer informatie: http://www.marathonrotterdam.nl/home

Geen reacties