Review: CEP compressiekousen

Al een aantal keer kregen we de vraag waar compressiekousen precies voor zijn. Is het alleen voor je kuiten of ook voor je scheenbeen? Ik testte de CEP compressiekousen van Intersport Doesburg.

Compressiekousen zijn sokken die druk uitoefenen op je kuiten waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor worden je spieren van extra zuurstof voorzien en daardoor kunnen kuit, scheenbeen en achillespeesklachten voorkomen worden of afnemen.

Mijn ervaring
In de winkel van Intersport Doesburg in Berkel en Rodenrijs wordt netjes de omtrek van mijn kuit gemeten. Het is belangrijk dat de sokken goed strak zitten zodat ze de bloedsomloop van je kuiten kunnen stimuleren, zo laat ik me vertellen. Het voelt wat onwennig aan. En ook het weer uitdoen van de sokken is een uitdaging! Toch zit het tijdens het hardlopen erg fijn. Mijn benen voelen minder snel moe aan. Dat bevalt. Ik heb de CEP’tjes alleen tijdens trainingen getest, maar ik ben erg benieuwd hoe het is om ze bij een wedstrijd te dragen. Mijn snelheid ligt over het algemeen hoger in een wedstrijd dan in een training. Zou ik een paar seconden van mijn persoonlijk record kunnen afsnoepen? Mijn ‘concurrenten’ kunnen verslaan?

586 Reacties