Review: Bottle belt

In opdracht van Intersport Doesburg testte ik de bottle belt van Pro Touch. Een paar weken geleden -toen het nog écht zomer was- deed ik ‘m tijdens een zonnige duurloop om mijn middel. Ik was er eerlijk gezegd van overtuigd dat het me zou belemmeren tijdens het hardlopen, dat ik langzamer zou gaan lopen. Maar dat deed het niet.

In een wedstrijd zou ik er niet mee gaan lopen omdat je toch iets van extra gewicht met je meezeult, maar voor een training is dit drinksysteem ideaal. Ik testte het met een rondje van 15 km, 25 graden Celsius. Alle flesjes had ik gevuld. Uiteindelijk dronk ik er 2,5 leeg. Ik merkte wel dat als de flesjes leeg zijn, ze wat makkelijker uit de gordel vallen, maar met een klein beetje water erin, is het probleem opgelost. Ik vond het een verademing dat ik geen flesje in mijn hand hoefde te houden of dat er per se iemand met warm weer mee hoeft te fietsen.

Let er goed op dat je de juiste maat neemt. Een heupgordel zit vrij strak, maar moet niet té strak zitten. De gordel schuift anders omhoog, waardoor je iedere keer de band weer naar beneden moet trekken.

toaalweek3
Ik testte de rode versie van de IPro Touch bottle belt.

Voor € 16.99 is de bottle belt te koop bij Intersport Doesburg. Voor de website klik je hier.

4.381 Reacties