Rennen voor autisme

Afgelopen jaar hield Sandra Leurs een blog bij op Vliegendevrouwen.com in aanloop naar haar eerste Halve Marathon in Eindhoven. En… ze heeft de smaak te pakken. Op 9 oktober loopt ze de 42 kilometer en 195 meter in deze Brabantse stad. Extra mooi: ze loopt voor het Autismefonds.

Sandra: “Het idee ontstond een jaar geleden toen ik bij een evenement een folder aantrof van de Kikamarathon in New York en Berlijn. Hoe gaaf was dat. Mijn hobby uitoefenen, grenzen verleggen en ook nog eens geld ophalen voor een goed doel.”
Sandra had ervoor kunnen kiezen om geld in te zamelen voor Kika, maar koos voor een doel dat heel dichtbij haar staat. “Ik ben opgegroeid in een gezin met een autistisch broertje. Autisme is dus iets wat ik van dichtbij heb meegemaakt. Het moeilijke aan autisme is dat niemand het ziet. Het is een onzichtbare handicap, maar wel één die een stempel drukt op een persoon.”

Geld inzamelen
Om zoveel mogelijk geld inzamelen, verkoopt Sandra mooie hardloopshirts en tanktops. “Voor mannen en vrouwen en in verschillende kleuren met leuke opdrukken en niet gericht op mijn doel.” Een shirt of tanktop heb je voor € 17,50 per stuk. Om de hardloopkleding te bestellen, klik je hier.

Over het autismefonds:
Het AutismeFonds zet al haar middelen in om de participatie van mensen met autisme te stimuleren en mogelijk te maken op school, op het werk en in de vrije tijd. Want ‘gewoon’ blij naar school gaan, je talenten benutten op je werk, plezier maken met sporten en vrienden zijn niet vanzelfsprekend als je autisme hebt. Omdat je vaak op onbegrip stuit, je sterke kanten niet worden gezien en omdat je communicatie en overzicht houden lastig vindt. Het AutismeFonds is opgericht door en gelieerd aan de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA)

Meer informatie?

341 Reacties