Rennen door de regen

Extreem weer teisterde de afgelopen dagen ons kikkerlandje. Bizar grote hagelstenen, onophoudelijke buien en flink wat gedonder zorgden voor heel wat overlast. Ook hardlopend Nederland ontkwam er niet aan. En ik dus ook niet…

Het is maandag 17.00 uur en de regen komt met bakken uit de hemel. Al uren lang. Over twee uur word ik op de atletiekbaan verwacht. Om 18.55 uur is het droog. Ik vertrek om 19.10 uur van huis. Dik te laat! Aangekomen bij de atletiekbaan zijn mijn trainingsmaatjes al vertrokken. Ik kan me er niet toe zetten op in mijn uppie te lopen en besluit de volgende dag een nieuwe poging te wagen.

Dinsdag
Dinsdag loop ik vier keer 2,5 kilometer. Een gekke afstand, een gekke training. Mentaal heb ik het zwaar, terwijl mijn benen zich vrij makkelijk voortbewegen. Ik doe het rustig aan en voel me top als het erop zit! Ik beloon mezelf met een héérlijke stroopwafel.

Woensdag
Ik vind het fijn om het hardlopen af te wisselen met andere sporten zoals wielrennen of zwemmen. Minder belastend en ik ben meer gemotiveerd om veel te sporten als er afwisseling in zit. Omdat het woensdag super weer is, wissel ik het zwemmen in voor een rondje op de wielrenfiets. We zoeven door het Kralingse Bos en stoppen bij het water waar de zon prachtig in weerspiegelt. Zeilers en kanoërs kunnen hun hart ophalen. Wauw!

Om een beeld te krijgen, zo zag het er ongeveer uit:

The stunning #kralingsebos this stormy evening

Een foto die is geplaatst door Kinga Janca (@senkinema) op

Vrijdag
Vrijdag is het ein-de-lijk tijd voor een intervaltraining! Na eerst een rondje hardgelopen te hebben met mijn geliefde, is het tijd voor een aantal kilometers op snelheid. Het is warm en bij thuiskomst heb ik eerst een half uur nodig om te acclimatiseren 😉 De rest van de avond breng ik in de tuin door. Een licor 43 binnen handbereik (het is tenslotte weekend!) Linda erbij en ultiem genieten van deze zwoele avond.

Weekend
Het weekend staat in het teken van fietsen op de Veluwe. Helaas valt dit avontuur behoorlijk in het water; code geel betekent in Garderen onophoudelijk regenbuien. We brengen vooral in het zwembad in het (luxe!) hotel door.

20160627_164533

De 35 kilometer die we uiteindelijk fietsen lijkt op een mudrun voor fietsers. Zie onderstaande foto als bewijs 😉

IMG-20160626-WA0001

271 Reacties