Pittige uitdaging: Aquaklimcross

Steeds meer loopsters kiezen voor nog meer uitdaging in de vorm van een trail. Via via kwam ik de Aquaklimcross in Sibculo (Hardenberg, Overijssel) tegen. Een uniek concept dat op zaterdag 22 augustus plaats vindt.

‘Deze unieke hardloopwedstrijd wordt gehouden op een al even uniek parcours van een voormalige zandafgraving. Een ronde van drie kilometer kent maar liefst tien steile zandhellingen en twee waterpassages van 100 meter. Het decor is plm. 4 ha. groot met beboste hellingen, water, en strand, en ligt vlak naast een historisch kloosterterrein met drooggevallen grachten die onderdeel van het parcours uitmaken.’ Zo is op de site te lezen.

Voor de allerkleinsten is er een ‘spettercross’, voor de wat oudere kinderen en volwassenen is er een 3 kilometer en voor de volwassenen is er een 6, 12 en 21 kilometer. Ook kun je ervoor kiezen om mee te doen aan de duo-run. Je loopt dan met 2 personen de 6 kilometer. Bij de quattro-run loop je met 4 personen de 12 kilometer. ‘De Aquaklimcross Sibculo staat garant voor een veelzijdige wedstrijd met een heel pittige uitdaging, u waant zich op een trailrunparcour ergens in het buitenland’, aldus de organisatie.

Voor inschrijven en meer informatie klik je hier.

129 Reacties