Nog 1 week tot de Ladiesrun Oostland!

Mijn trots: de Ladiesrun Oostland powered by Vliegende Vrouwen! Inmiddels zijn er al twee edities geweest en ben ik nu (met mijn team) druk met de organisatie van de editie van 2016. En het wordt gaaf….

Twee jaar geleden bedachten Elzelien van Zwienen (ECB Sport) en ik dat het erg gaaf zou zijn om een eigen hardloopwedstrijd te organiseren. Een run die gericht is op de doelgroepen die wij beiden in beweging willen zetten: jullie, vrouwelijk Nederland! Zo gezegd, zo gedaan. Het bleek een enorme uitdaging waar zo veel meer bij kwam kijken, dan dat we van tevoren hadden gedacht. Zowel Elzelien als ik lopen al jaren wedstrijden, maar een kijkje achter de schermen hadden we nooit gehad.

Achter de schermen
40 vrijwilligers regelen; hoe doe je dat ‘even’? Hoe zorg je ervoor dat alle dames op de hoogte worden gebracht van hét evenement van het Oostland? Waar moet de perfecte route aan voldoen? Wat moet er in de goodiebag komen? En zo kan ik nog wel een paar uur doorgaan 😉 De eerste editie was er vooral één waarbij we vooral bezig waren met het neerzetten van een goede basis. De editie in 2015 ging al iets soepeler; de route bleef hetzelfde en veel vrijwilligers bleken ons trouw te zijn.

Robert Lathouwers & pacers
Maar deze editie zijn we los gegaan! De charmante atleet Robert Lathouwers is gestrikt voor de warming-up en het startschot, we hebben pacers in het leven geroepen die jullie kunnen helpen bij het realiseren van een droomtijd en het nieuwe parcours loopt dwars door het prachtige natuurgebied De Groenzoom. Inmiddels zijn er dik 300 vrouwen die zich hebben ingeschreven voor de vijf of tien kilometer. Wil jij je ook nog inschrijven? Dat kan! Je kunt je nog inschrijven tot en met 17 mei 2016. Na-inschrijving is niet mogelijk. Voor inschrijving klik je hier.

627 Reacties