Noedels met broccoli en zalm

In mijn zoektocht naar lekkere en gezonde glutenvrije producten kwam ik bij Boerderij Het Lansingerland heerlijke en gezonde noedels tegen, gemaakt van boekweitmeel en zoete aardappel. Er zijn heel veel verschillende soorten noedels, gezonde en minder gezonde. Deze noedels lijken op volkoren spaghetti en hebben een lekkere bite.

Noedels kun je verwerken in een soep, maar ook lekker wokken. Boekweitmeel is glutenvrij en is dus geschikt voor mensen die glutenvrij eten en past ook binnen een orthomoleculair voedingspatroon. De broccoli en zalm bevatten veel gezonde vitamines en mineralen, die een sportende vrouw hard nodig heeft.

Bereidingswijze (1 persoon)
75 gram noedels
2 el sojasaus go tan
2 el honing
½ Broccoli
100 gram zalm
peper
roomboter en olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze
Kook de broccoli een paar minuten. Voeg dan de noedels toe en kook deze 4 minuten mee. Snij de zalm in stukjes, wat peper erover en wok deze in wat roomboter en olijfolie. Giet de broccoli en noedels af en wok deze mee met de zalm. Voeg de honing en sojasaus toe en wok nog 1 minuut zodat alle smaken zich vermengen. Schep alles op een bord en eet smakelijk!

noedels met zalm

Foodblogger Danielle Stofbergen
Voor Vliegende Vrouwen schrijf ik één keer per maand een foodblog. Ik vind het leuk om lekkere recepten met jullie te delen en hierbij informatie te geven over wat je eet en wat het je lichaam kan bieden. Als afgestudeerd gewichtsconsulente en in opleiding tot orthomoleculair therapeut, wil ik vanuit mijn bedrijf Met liefde voor volwassenen, kinderen en gezinnen begeleiden naar een gezonde leefstijl en/of een gezond gewicht. De begeleiding word aangepast op het leefpatroon van de persoon of het gezin en op de vragen die er zijn. Geen diëten, geen shakes en pillen, maar gezonde keuzes die niet voelen als een beperking, maar passen bij jouw dagelijks leven. Zeker als je merkt dat het effect heeft, wordt het je leefstijl.
Daarnaast werk ik als jeugdverpleegkundige en ben ik ook hierin dagelijks bezig met het begeleiden van kinderen met overgewicht en zie ik veel problemen langskomen die met voeding (grotendeels) te verhelpen zijn. Zelf ben ik een paar jaar geleden besmet met het hardloopvirus. Ik ben het nu weer langzaam aan het opbouwen nadat ik drie maanden geleden bevallen ben.

Meer informatie is te vinden op mijn website: www.met-liefde-voor.nl. Je kunt contact opnemen voor een vrijblijvend en gratis kenningsmakingsgesprek.

Groet Daniëlle Stofbergen
info@met-liefde-voor.nl
Tel.nr: 06-48523796

589 Reacties