Nieuwe zomercollectie Lornah Kiplagat geïnspireerd op Afrikaanse stam

Als beginnend hardloopster, nu dik tien jaar geleden, keek ik vol bewondering naar Lornah Kiplagat. Een Keniaanse atlete die, zo weet ik nu, precies anderhalf uur sneller loopt op de marathon dan ik. Een oersterke vrouw die vier wereldrecords op haar naam schreef. En deze dame heeft nu een eigen op Afrika geïnspireerde hardloopkledingcollectie: Lornah Sports!

Jaren terug las ik het boek ‘Het meisje van de nacht‘, waarin het verhaal van het leven van Kiplagat is opgetekend. Een meisje dat werd geboren in Kenia en in een tijd leefde en in een cultuur opgroeide waar meisjes en vrouwen weinig kansen hadden. Kiplagat ontdekte al vroeg het hardlopen en stond ‘s ochtends vroeg op om te gaan trainen. Dat leverde haar de bijnaam ‘Het meisje van de nacht’ op. De atlete wilde niet dat mensen raar tegen haar aan zouden kijken als ze haar zagen lopen. Na het lezen van haar verhaal was ik erg onder de indruk. Een atlete die zó hard traint om haar droom te verwezenlijken en andere meiden helpt om hetzelfde te doen… daar kan ik alleen maar waardering voor hebben!

Simba
Toen het meisje van de nacht eenmaal naam had gemaakt als topatlete, leverde haar dat de bijnaam ‘Simba’, leeuw in Swahili op. Door haar krachtige en aanvallende loopstijl werd Kiplagat geassocieerd met een leeuwin. Niet gek dus dat in het logo van Lornah Sports een leeuw te zien is. Enne, meteen een link naar Nederland; deze super atlete is sinds 2003 officieel Nederlandse.

Geïnspireerd op de Masai
Lornah Kiplagat heeft een waanzinnig mooie hardloopcollectie weten te realiseren met Lornah Sports. Zó anders dan andere hardloopmerken. De Afrikaanse kledinglijn is geïnspireerd op de Masai. De Masai is een kleurrijke stam die leeft in oostelijk Afrika. En juist die Afrikaanse invloeden zijn niet te missen in de kleding. De nieuwe zomercollectie is verkrijgbaar via: https://www.lornahsports.com/nl/. (P.s. als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Lornah Sports, krijg je 10% korting op de nieuwe collectie 🙂 )

Laat je inspireren!

Schermafbeelding 2016-04-16 om 20.20.22

DSC_9196-bewerkt-[LR]

Schermafbeelding 2016-04-16 om 20.10.42
Tijdens de sportexpo van de Rotterdam Marathon.

Lornah-beeld1-[LR]

822 Reacties