Mijn eerste marathon: op naar de 30 kilometer!

Op zondag 10 april wil ik mijn allereerste marathon gaan lopen. Als dertienjarige droomde ik al van een start en finish op de beroemde Coolsingel. Nu ik vijfentwintig word, vind ik het een perfect moment om er helemaal voor te gaan! Ik zal jullie de komende maanden meenemen in mijn marathonavontuur middels blogs en vlogs.

Sinds vorige week blogt Anne Groenewege. We schrijven aan elkaar in dagboekvorm.

Hoi Anne en alle andere Vliegende Vrouwen,

Het vertrouwen in mijn lijf is terug, hallelujah! Door de lange duur van de hamstringblessure begon ik (bijna) te geloven dat mijn lichaam te zwak was voor de marathon. Maar nu ik inmiddels twee keer 25 kilometer heb gelopen, geloof ik er weer in! En ook al geloven anderen in je (wat ik erg waardeer 🙂 ), in jezelf geloven blijft het allerbelangrijkst, Anne.

Vrije dag
Afgelopen zondag was het weer feest: het schema gaf voor de tweede keer 25 kilometer aan. Mijn geliefde had de laatste tijd zoveel te verduren gehad, dat het tijd was voor een ‘vrije’ dag (tijdelijk niet in te huren, Anne, sorry!). Dit keer ging mams met me mee. Eindpunt: oma. Onderweg fantaseerde ik samen met m’n mams al over het lekkers wat op ons te wachten stond. Zo’n lekkere, grote koek zal er straks goed in gaan. Maar voordat het zo ver was, moest er eerst nog 23 kilometer gelopen en gefietst worden.

Beloningssysteem
Om de lange afstanden mentaal goed aan te kunnen, beloon ik mezelf iedere 5 kilometer. Dat kan met een slok drinken zijn, een dropje of een ‘sportsnoepje’. Niet te gek, maar mentaal werkt het top! Ook bij de 10 kilometer had ik mezelf een ‘worst’ voorgehouden… een gelletje. Ik verheugde me erop. Maar wat was het vies! Als jij 56 kilometer in Kaapstad gaat lopen, Anne, moet je vast een hoop gelletjes naar binnen slurpen. Ben je er al mee aan het oefenen?

De beloning na 25 kilometer was pas een échte beloning: geen grote koek, maar een heerlijk zelfgemaakt soepje, mmm… Kunnen ‘ze’ dat niet als krachtvoer invoeren?

Aankomend weekend wordt de marathontraining heel serieus… Zondag staat er 30 kilometer op de planning!

680 Reacties