Mijn eerste marathon: ‘Klaar voor de City Pier City’

Op zondag 10 april wil ik mijn allereerste marathon gaan lopen. Als dertienjarige droomde ik al van een start en finish op de beroemde Coolsingel. Nu ik vijfentwintig word, vind ik het een perfect moment om er helemaal voor te gaan! Ik zal jullie de komende maanden meenemen in mijn marathonavontuur middels blogs en vlogs.

Sinds enige tijd blogt ‘ultraloper’ Anne Groenewege voor Vliegende Vrouwen. We schrijven aan elkaar in dagboekvorm.

De marathon lopen bij windkracht 8… als ik dat hoor, Anne, zakt de moed me in de schoenen. Ik vond mijn trainingsloop van 30 kilometer -die ik op dezelfde dag deed- al behoorlijk zwaar. Laat staan dat er nog twaalf kilometer aan vast geplakt worden. Maar wat heerlijk dat je op zo’n moment toch nog kunt genieten van de omgeving! Ik ben altijd alleen gefocust op de wedstrijd. Al denk ik dat het anders is als het op een gegeven moment vooral om de afstand draait, niet om de tijd.

You’ll never walk alone
Finishen op de Coolsingel. Nu zeg je me wat. Als ik aan daaraan denk, krijg ik al kriebels! Ik fiets iedere dag langs de Coolsingel. Ik beeld me in hoe het zal zijn als ik aan de start sta. Zal ik erg zenuwachtig zijn? Heb ik die nacht ervoor kunnen slapen of ben ik al moe voordat ik überhaupt aan de marathon begin? Wat zal ik voelen op het moment dat Lee Towers zijn gouden (!) microfoon tevoorschijn tovert en met veel bombarie zijn ‘You’ll never walk alone’ ten gehore brengt? Nog 5 weken en ik weet het…

Toiletbezoek
Aanstaande zondag staat er een ‘oefenloop’ op het programma. Ik zal aan de start van de City Pier City verschijnen en de halve marathon gaan lopen. Op het moment dat ik dit schrijf, krijg ik een flashback naar drie jaar geleden. Ik had hard getraind en ik wilde graag onder de 1.38 lopen, toentertijd mijn persoonlijk record. Het zat erin; ik lag op koers. Totdat ik naar het toilet moest. Zo’n vijf kilometer voor de finish. Een wc was nergens te verkennen. Moest ik de bosjes in? Met al die mensen in de buurt? Ehh.. Het toilet bij een benzinestation bood uitkomst. Na de sleutel van het gebouw bij de caissière te hebben gehaald en een bezoek te hebben gebracht aan de wc, wilde ik snel weer uit het hokje en mijn halve marathon vervolgen. Echter, de deurklink brak af… Gevolg: ik finishte 5 seconden boven mijn PR! Volgens mij heb jij een soortgelijk verhaal als ik het me goed herinner, toch Anne? 😉

35 kilometer
Na deze halve marathon ‘moet’ ik nog twee keer 35 kilometer en één keer 25 kilometer lopen. De week voorafgaand aan de dag der dagen staat er nog een tien kilometer wedstrijd (Dwars door Dordt) op het programma. Anne, jij loopt dit weekend twee keer 30 kilometer. Super knap! Hoe bereid je je mentaal hier op voor? Enne, ik las over je bananenbrood na de training. Klinkt als een goddelijke beloning! Wil jij het recept met alle Vliegende Vrouwen delen? 🙂

Impressie van de Haagse City Pier City

NN CPC Loop Den Haag | Aftermovie 2015 from Like2Run on Vimeo.

5.301 Reacties