Mijn eerste marathon: Rust…

Op zondag 10 april wil ik mijn allereerste marathon gaan lopen. Als dertienjarige droomde ik al van een start en finish op de beroemde Coolsingel. Nu ik vijfentwintig word, vind ik het een perfect moment om er helemaal voor te gaan! Ik zal jullie de komende maanden meenemen in mijn marathonavontuur middels blogs en vlogs.

In mijn vorige blog schreef ik over de pijntjes die ik overal heb. Ik kreeg wat verontrustende berichtjes van Vliegende Vrouwen, vriendinnen, familie en hardloopmaatjes. ‘Kun je de marathon nog wel lopen’?, was veelal de vraag. JA! Tenminste, ik zet alles op alles om hem te kunnen lopen. Dat houdt het volgende in:

– De sportarts heeft een aantal ‘kwalen’ kunnen uitsluiten. Middels een röntgenfoto en echo zou ik een ‘go’ of ‘no go’ voor de marathon krijgen. Op dit moment staat ‘ie op ‘go’. Maar er moet nog het e.e.a. uitgezocht worden;
– De fysiotherapeut concludeerde dat de hele rechterkant van mijn onderlichaam (schuine buikspier, heup, bovenbeen en knie) overbelast is. To do: twee keer per dag vier verschillende oefeningen uitvoeren;

foto (3)

– Voorlopig niet hardlopen. De trainingen die op mijn schema staan, vervangen voor fietsen, zwemmen en wandelen;
– Buikspieroefeningen doen;
– Extra rust nemen;
– Goed eten, veel eiwitten.

Mentaal ben ik er klaar voor, maar het zou me helpen als ik nog één training kan doen waarbij ik soepel kan lopen. Iemand nog tips? 🙂

Vanavond alvast inspiratie op doen bij de documentaire ‘De Mooiste Marathon’! (NPO 2, 21.00 uur)

223 Reacties