Mijn eerste marathon: hét schema

Vlak voor mijn vakantie naar Lissabon kreeg ik even een schok te verwerken. Net op het moment dat ik in een beginnend ontspannende mood was en me zat te verheugen op de vakantie. Hét schema lag in mijn mailbox op me te wachten. Mijn trainer Michel was ijverig bezig geweest en bovenstaand is het resultaat.

Vijf keer in de week trainen. Dat moest een vergissing zijn. Meteen na binnenkomst van de mail, ontving ik een Whatsappje van de trainert. Of het schema me mee viel en of ik nog vragen had? Eh… Nee, het valt me niet mee. TWEE keer 35 kilometer hardlopen. Klopt dat wel? Dat moet toch maximaal één keer zijn? Evenals die 30 kilometer? En had ik niet gezegd dat ik maximaal vier keer per week wilde trainen en niet vijf keer in de week? Hoe moet ik mijn sociale leven op peil houden met dit schema dat driekwart van mijn leven beheerst? Mag ik af en toe nog wel een wijntje drinken? Hoe zit het met de ‘zondag snackdag’? Uiteindelijk stelde ik slechts één vraag. Of ik écht vijf keer per week moet trainen, of dat vier keer in de week ook volstaat. Het antwoord stemde me positief. Eén training mag ik schrappen. Fieeeuuw…

Hét schema
Michel Kooijman is trainer bij Rotterdam Atletiek en Runningschool en heeft bergen ervaring in het geven van hardlooptraining. Sinds mijn negentiende levensjaar train ik bij deze trainert. Michel kent mijn wedstrijdresultaten en baseerde hier het schema voor de marathon op. Het schema bestaat uit de volgende trainingen:

Maandag: Intervaltraining op de baan
Woensdag: Wisselduurloop
Zaterdag: Intervaltraining op de baan
Zondag: Lange duurloop

Met vier keer per week trainen en duurlooptijden tussen de 6,25 min/km en 5,24 min/km moet ik de marathon kunnen lopen. Mits er geen blessure de kop op steekt natuurlijk. Ik ben benieuwd!

Ik houd jullie op de hoogte.

Marloes

1.153 Reacties