Mijn eerste marathon: het aftellen is begonnen!

Op zondag 10 april wil ik mijn allereerste marathon gaan lopen. Als dertienjarige droomde ik al van een start en finish op de beroemde Coolsingel. Nu ik vijfentwintig word, vind ik het een perfect moment om er helemaal voor te gaan! Ik zal jullie de komende maanden meenemen in mijn marathonavontuur middels blogs en vlogs.

Over zes dagen sta ik aan de start van de Rotterdam Marathon. Een onwerkelijk idee dat me best wat spanning oplevert. Even leek het erop dat ik een beroep moest doen op mijn annuleringsverzekering, maar gelukkig heb ik een ‘GO’ gekregen van zowel de sportarts als de fysio.

Goed hersteld
In mijn vorige blog schreef ik dat ik rust ging houden tot aan de marathon. Maar omdat mijn heup en been zich uiteindelijk redelijk tot goed herstelde middels fysio, besloot ik toch nog een paar hele rustige en korte trainingen te doen. Zo liep ik afgelopen donderdag nog elf kilometer in een wisselend tempo van D1 (6.25) / D4 (5.24). Behalve de knak in mijn knie (wat niet erg is, volgens de fysio) ging het prima. Gisteren (zondag) liep ik in plaats van een tien kilometer wedstrijd een negen kilometer in een heel rustig tempo. Het ging goed en in combinatie met het zonnige weer, werd ik helemaal blij! Na de training ben ik zelfs nog op de fiets gesprongen en heb ik zo’n twintig kilometer getrapt.

Pastaparty
Het weekend werd afgesloten met de traditionele pastaparty van mijn club (Rotterdam Atletiek). Met Lee Towers door de speakers, pasta in overvloed en veel gezellige, fanatieke, ervaren marathonlopers werd het een feestje!

Ik ben er klaar voor 🙂

541 Reacties