Mijn eerste marathon: nog 2 nachtjes slapen…

Op zondag 10 april wil ik mijn allereerste marathon gaan lopen. Als dertienjarige droomde ik al van een start en finish op de beroemde Coolsingel. Nu ik vijfentwintig word, vind ik het een perfect moment om er helemaal voor te gaan! Ik zal jullie de komende maanden meenemen in mijn marathonavontuur middels blogs en vlogs.

Zenuwen, zenuwen en nog eens zenuwen! Maar waarom? Ik heb het gevoel goed getraind te zijn (ondanks het skippen van een aantal trainingen i.v.m. overbelasting) en heb ontzettend veel zin in zondag. Maar op de één of andere manier ga ik álles analyseren. Ik heb zó lang van tevoren voor de Rotterdam Marathon getraind, dat ik wat angstig word dat het zondag echt gaat gebeuren. Een dag die afhankelijk is van allerlei factoren: mijn trainingen, het weer, mijn lijf, mijn hoofd, etc…
Toch gek, want dit gevoel heb ik nooit eerder voor een wedstrijd gehad. Wellicht komt het ook doordat de marathon altijd als een ‘big thing’ wordt omgeschreven. De marathon is vaak het ultieme doel van een hardloper. Niet iedereen kan of wil het. Maar als het je lukt, heeft je omgeving veel bewondering voor je (of ze verklaren je voor gek ;-)).

Relaxed
Sinds gisteren draait alles om de marathon hier thuis. Mijn voeding is aangepast -veel koolhydraten zoals: eierkoeken, krentenbollen, pannenkoeken etc.), de wc is (bijna) mijn favoriete plek door het vele vocht dat ik tot me neem, alles wat over de marathon gaat, lees ik, de Whatsappgroepen van mijn loopcluppie lopen zowat vast door de vele berichten die erin worden gepost, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar: ik geniet ervan! De voorbereiding is in elk geval al top. Vanochtend heb ik drie kilometer losgelopen en dat ging prima. Onderweg dwaalde mijn gedachte constant naar de Marathon. Een heerlijk gevoel. Na het lopen, ging ik naar het Hilton hotel in Rotterdam. Mijn sportfysio is daar dezer dagen om de Keniaanse top onder handen te nemen. En mij 😉 Ook nog wat topatleten gespot. Verbazingwekkend hoe relaxed zij zijn. Ze slenteren door het hotel (op sandalen!), ploffen af en toe neer op een stoel in de lobby, kijken wat om zich heen en that’s it. Bewonderenswaardig!

Korte vlog:

817 Reacties