Na de marathon en eigen Ladiesrun; tijd voor de halve van Renesse

Ruim anderhalve maand geleden liep ik mijn eerste marathon. Een droom die ein-de-lijk, na twaalf jaar smachten, werkelijkheid werd! Vorige week organiseerde ik voor de derde keer mijn eigen Ladiesrun Oostland (nu: Vliegende Vrouwen Run). Van stilzitten houd ik niet, dus een nieuw ‘project’ is in aantocht…

Meteen na de Rotterdam Marathon werd ik onrustig. Het was gaaf dat mijn lijf (én hoofd) die 42 kilometer en 195 meter had doorstaan, maar wat was er nog meer mogelijk? Een nieuw persoonlijk record op de halve marathon? Door de marathontrainingen ontdekte ik tenslotte dé manier om voor een halve te trainen. Twee keer per week een intervaltraining, één keer een duurloop en als toetje nog een tempoduurloop. Dan moet een tijd van onder de 1.29 (mijn PR) er wel in zitten. Maar een snelle ’10’ leek me ook wel wat. Toch heb ik voor beiden niet gekozen. Ik ga 5 juni de halve marathon van Renesse lopen en ga genieten van sfeer en omgeving. Maar ook heel belangrijk: sterker worden! Want, het volgende doel is ook al gesteld, maar daarover later meer 😉

Alweer een week geleden: de Ladiesrun Oostland! Genoten met een hoofdletter G :)
Alweer een week geleden: de Ladiesrun Oostland! Genoten met een hoofdletter G 🙂
Heerlijk om met gerechten te experimenteren... Nieuw lievelings maaltje: dit verrukkelijke wokgerecht. Benodigdheden: aardappeltjes, kip, verse knoflook, wortels, broccoli, courgette, uit en paprika.
Heerlijk om met gerechten te experimenteren… Nieuw lievelings maaltje: dit verrukkelijke wokgerecht. Benodigdheden: aardappeltjes, kip, verse knoflook, wortels, broccoli, courgette, uit en paprika.

Halve marathon van Renesse
Op de website van de Halve van Renesse lees ik het volgende over het parcours: ‘De halve marathon gaat over een afwisselend parcours, langs de kusten door het prachtige landschap op de ‘Kop van Schouwen’.’ Ik lees verder. We vertrekken vanuit het centrum van Renesse en gaan dan richting strand. ‘Over het fietspad door de duinen naar het strand richting de vuurtoren, via de ‘verklikkerpaadjes’. Dan weer terug naar het strand tot aan duinovergang ‘Oude Vuur’.’ We doen ook nog een stukje bos aan. De finish is in Renesse. Oeh, ik krijg er zin in! Benieuwd welke Vliegende Vrouwen deze mooie run eerder al hebben gelopen of dit jaar ook meedoen… 🙂

Trainen
Echt goed heb ik dit keer niet kunnen trainen. En dat gaat eigenlijk tegen mijn principes in… Na de marathon pakte ik weer enthousiast mijn trainingen op. De spierpijn verdween al snel en van het welbekende zwarte gat was bij mij absoluut geen sprake. Toch gingen de trainen moeizamer dan normaal. Voor de Halve van Renesse trainde ik twee á drie keer in de week met een maximum afstand van 15 kilometer. Oei! Zal de basis die ik heb gelegd tijdens de marathon me er doorheen slepen? We gaan het zien!

1.066 Reacties