Last van zenuwen voor een hardloopwedstrijd?

Er zijn weinig mensen die géén spanning voor een wedstrijd hebben. Om mentaal zo sterk mogelijk aan de Vliegende Vrouwen Run 2019 te staan, zal sportpsycholoog Diana van Winden je vanaf nu tot aan 18 mei mentaal klaarstomen voor de run!  

Hi! Hier Diana, een enthousiaste en sportieve sportpsychologe waar jullie de komende tijd wat vaker van gaan horen. 😊 In aanloop naar de Vliegende Vrouwen Run 2019 zal ik jullie via verschillende blogs tips en tricks geven om ook mentaal zo fit mogelijk aan de start te staan! Dit zal ik doen vanuit de principes van sportpsychologie. Vandaag #1… 

Sportpsycholoog Diana van Winden

Voorstellen
,,Eerst even kort iets over mezelf… Ik ben 26 lentes jong en altijd fanatiek bezig geweest met sport, voornamelijk in de gymnastische wereld. Jarenlang heb ik geturnd, en de laatste seizoenen ben ik actief geweest binnen de acrobatische gymnastiek, als gymnast en later als coach.

Na mijn studie Bewegingswetenschappen was ik erg getriggerd door alles wat je brein wel niet kan doen voor je lichaam en prestaties en heb ik me verder verdiept in de sportpsychologie. Momenteel ben ik bijna afgestudeerd als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en recent gestart als zelfstandige sportpsychologe (www.pamperformance.com). Zo hoop ik veel verschillende sporters te kunnen helpen (nog) meer te genieten van hun sportieve prestaties!

Ik houd van actief bezig zijn, maar ook van heerlijk op de bank zitten met een boek of Netflix. Ik ben een echt gezelligheidsdier en krijg veel energie van andere mensen, maar ook van muziek en sporten. Crossfit heeft mijn hart gewonnen na mijn gymnastische carrière. 

Sportpsychologie
Sportpsychologie is misschien een term die nog niet voor iedereen bekend is. Het is een specifieke stroming van de psychologie die zich voornamelijk richt op nog beter kunnen presteren binnen verschillende vakgebieden. Denk hierbij niet alleen aan sport, maar ook podiumkunsten en eigenlijk elk werkgebied waarbij presteren onder druk belangrijk is. Er wordt uitgegaan van het feit dat iedereen mentaal vaardiger kan worden. Het helpt je meer uit jezelf te halen waardoor je beter presteert en ook geniet van deze prestaties. Dit kan bijvoorbeeld door te leren visualiseren, je spanning meer onder controle te krijgen, maar ook door bepaalde gedachten die steeds bij je op komen meer te leren accepteren. 

Over twee dagen zal de eerste inhoudelijke blog komen. Heb ik je interesse gewekt? Stay tuned en tot snel!

Geen reacties