Ladiesrun Rotterdam

Toen ik tien jaar geleden begon met hardlopen -aanleiding: verslaafd aan ‘pitstop’-sprintjes met mijn vader en broer tijdens autovakanties naar Frankrijk en Italië – kon ik niet bedenken dat ik nu, als 23-jarige, als eerste over de finishlijn bij de 10 kilometer van de City Pier City (Den Haag) zou komen of tweede zou worden bij de Ladiesrun Rotterdam. Laat staan dat ik meer dan dan 100 meter lopen leuk zou vinden.

Boost voor het zelfvertrouwen
Ik snap het als mensen zeggen dat ze hardlopen niet leuk vinden. Dat klinkt gek voor iemand die loopverslaafd is en zelfs een website aan hardlopen heeft gewijd. Lopen is ook niet leuk als je niet de juiste motivatie hebt. Mijn motivatie komt vooral voort uit het (soms) winnen van wedstrijden. Vooral toen ik een jaar of zestien was, was de concurrentie ver te zoeken. Veel meiden van die leeftijd vinden, of vonden, hardlopen maar suf. Dat motiveerde me alleen maar meer om alle wedstrijdjes uit de regio af te gaan. Niet eens voor de prijzen, maar die eer die ik kreeg.. Super… Een boost voor mijn zelfvertrouwen.

Winnares Ladiesrun Rotterdam
Tot op de dag van vandaag geeft het me een enorme kick als ik een wedstrijd win. Het is alleen maar gaver geworden. Er zijn steeds meer dames die de loopschoenen aantrekken waardoor het een uitdaging is om een podiumplek te behalen. Maar als het dan lukt… Dit weekend werd ik tweede bij de Ladiesrun Rotterdam. Ik heb de longen uit mijn lijf gelopen en het was tot op het laatste moment ongelooflijk spannend. Om in een Ahoy vol met publiek te finishen, was een heus kippenvelmoment. Ik ben nog altijd aan het nagenieten.

Zoveel dames, zoveel motivaties. Hoe lang loop jij al hard en wat is je motivatie?

499 Reacties