Ladiesrun Oostland wordt Vliegende Vrouwen Run

Wat was het weer geweldig afgelopen zaterdag: de derde editie van de Ladiesrun Oostland vond plaats en het was wederom een succes. Prima weer, een Olympische warming-up van topatleet Robert Lathouwers, veel gezellige (én fanatieke) deelneemsters en een hoop onmisbare vrijwilligers. En het mooie is: de run heeft vanaf nu een nieuwe naam… De Vliegende Vrouwen Run!

Om 10.00 opende het evenemententerrein in Pijnacker, nabij pannenkoekenboerderij de Soete Suikerbol. Maar al om 09.30 uur stonden de eerste dames op het grasveld. Alvast mentaal voorbereiden, beetje rekken, beetje strekken en stiekem de concurrentie bekijken 😉 Ondertussen bouwden de mannen van Starshoe een heus sportdorp op. Maar ook het enorme springkussen, het boogschieten, het tennisveld en de oud Hollandse spelen van G-Recreatie kregen al snel een prominente plek op het veld. Ook de Vliegende Vrouwen stand kon niet ontbreken; dit jaar kon je een Vliegende Vrouwen shirt of tanktop bij je inschrijving bestellen. En daar werd massaal gebruik van gemaakt! Geinig feit; 1 op de 5 vrouwen liep zaterdag in kleding van VV, gaaf!

Nadat alle dames op het evenemententerrein hun startnummer hadden opgehaald, gaf topatleet Robert Lathouwers een olympische warming-up. Lathouwers (via Facebook): “Een echte Olympische warming-up gegeven zoals ik die ook zou doen voor mijn wedstrijd (alleen iets ingekort) aan 350 dames die meededen aan de 5 of 10 km van de Ladiesrun! Mocht daarna het startschot nog lossen en de prijzen uitreiken aan al die sportieve dames. Mijn dag kon niet meer stuk.”

Nadat het startschot klonk, liepen de dames natuurgebied De Groenzoom in om 5 of 10 kilometer af te leggen. Een prachtige route langs watertjes, bruggen, schapen, vogels en ander moois! Via de Facebookpagina van de Ladiesrun Oostland kregen we super reacties binnen 🙂 Een greep uit de reacties:

‘Genoten van deze 3e editie, alles weer top geregeld en lekker ontspannen allemaal. Én heerlijk dichtbij voor een keer. Leuk dat Robert Lathouwers eregast was, gaf het zeker iets extra’s, leuk!’

‘Weer genoten! Dank aan Marloes en organisatie, pacers en aan alle vrijwilligers! En wat leuk dat we een medaille hebben gekregen.’

‘Bedankt voor de goede organisatie! En wat een mooie route!’

‘Het was super leuk. Goed georganiseerd. Ik ben er volgend jaar weer bij.’

‘Was erg leuk en super georganiseerd bedankt!!’

Dit is precies de reden waarom het organiseren van deze Ladiesrun zo geweldig maakt, dank jullie wel deelneemsters, vrijwilligers (in het bijzonder: Ludo, Trees, Lian en Lex) en sponsors! Tot volgend jaar bij de Vliegende Vrouwen Run – Dé Ladiesrun van het Oostland.

Voor de uitslagen en foto’s ga je naar: http://www.ladiesrunoostland.nl/edities/uitslagen-2016/ en http://www.ladiesrunoostland.nl/fotos-editie-2016/.

874 Reacties