Ladies Run Rotterdam

ladiesrun

De foto’s van de Ladiesrun Rotterdam staan nu online! Onderaan in dit bericht staan de foto’s.
Kijk of jij bent gekiekt met je vriendinnen (of een portretje van jezelf) en download GRATIS deze foto.

Ervaringen van de Ladiesrun uitwisselen met andere dames? Ga naar de Facebook van Vliegendevrouwen.com.

Verslag 2013

Ladiesrun Rotterdam
I believe I can fly!

Roze Rotterdam, één keer per jaar is dit de vrouwelijke versie van Rotjeknor tijdens de Ladiesrun. De loopsters trekken op deze dag werkelijk alles aan wat enigszins roze is. Tutu’s, armwarmers (met 18 graden, maar ja… het is roze), petten, sokken, armbanden, kettingen en uiteraard shirtjes, broekjes en schoenen. En de blessuregevoelige dames hebben uiteraard ook roze tape. Welkom in de wondere wereld van de Ladiesrun!

Duizenden vrouwen staan te wiegen met hun heupen, de armen in de lucht aan het zwaaien en mee te zingen met ‘Who run the world? Girls!’. De warming-up moet de dames klaarstomen voor de 5 of 10km. Het enige ‘gezellige’ dat ontbreekt is een fijn zonnetje. Maar de weersomstandigheden zijn ideaal voor een persoonlijk record.

Moed inpraten
Vriendinnen praten elkaar nog even moed in. ‘Ik heb drie weken niet gelopen door een knieblessure. Ik hoop echt dat ik ‘m uit kan lopen. Vriendin: ‘Natuurlijk kan jij dat! Jij loopt ‘m eerder uit dan ik, hoor.’ ‘Haha, laat me niet lachen. Jij bent een stuk beter getraind’. Nog ietwat onzeker staan ze aan de start. Maar de meeste dames komen stralend over de finish, blijkt later.

Verschillende vrouwen
Bij de start zijn vier startvakken, D, C, B en A. Leuk om de diversiteit aan vrouwen te aanschouwen. De jongste is een jaar of zestien, de oudste is rond de 65 jaar. In het A-startvak staan naast de amateurlopers, een aantal professioneel ogende atletes. Topje (inclusief sixpack), strak broekje en flitsend schoeisel. Vriendinnen die hen moed inpraten zijn er niet, nee, die taak is weggelegd voor de coaches.

Motiverend publiek
En dan… het startschot. Rennen! En dat gaat rap. Vanaf nu is Rotterdam Zuid domein van de ladies. In plaats van de twee rondjes park (2012) is het nu één grote ronde. Maar desondanks staat er bijna overal uitzinnig publiek. Fluitjes, spandoeken, klappers, luid en duidelijk word je aangemoedigd. Hier heb je geen training of ‘lopen op karakter’ voor nodig. De supporters slepen je er wel doorheen.

Cadeautje
De finish in Ahoy is de beloning. Wát een kippenvelmoment! De dames (ook Vliegendevrouwen) komt met een bigsmile over die felbegeerde lijn. De één in 40 minuten, de ander in 50 minuten of boven het uur. Maar allemaal net zo trots.

Goed gedaan, vrouwen! We run de world.

Winnares 5km: Lotte Spraakman (18.23 min)
Winnares 10km: Susan Nieman (36.18 min)

Meer informatie:http://www.ladiesrun.nl/home

Wat is jouw ervaring met de Ladiesrun Rotterdam? Mail het naar info@vliegendevrouwen.com

De warming-up van de 10km bij de Ladiesrun 2013

DOWNLOADEN = rechter muisknop -> ‘Afbeelding opslaan als’

Geen reacties