Ladies, are you ready to fly? – blog deelneemster VV Run ’17

“Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent: de vierde editie van de Vliegende Vrouwen Run komt eraan! De komende weken mag ik jullie meenemen in mijn voorbereiding voor deze gezellige run en ik hoop natuurlijk ook van jullie te horen hoe het gaat.” – Natalie Sinke blogt in aanloop naar de Vliegende Vrouwen Run 2017 over haar trainingen. Hoe bereidt Natalie zich mentaal en fysiek voor?

Wie ben ik
Ik ben Natalie Sinke, 42 jaar, verslaafd aan hardlopen, vorig jaar winnares van de 5 kilometer Vliegende Vrouwen Run (toen nog de ‘Ladiesrun Oostland’) en sinds begin maart één van de 30 Nederlandse ASICS Frontrunners. Opgegroeid met atletiek, ballet en triathlon, jarenlang niet gesport vanwege knieproblemen, via oefentherapie als instructeur in de (groeps)fitnesswereld terecht gekomen, en uiteindelijk 47 kilo lichter zo’n zes jaar geleden weer teruggekeerd naar mijn passie: hardlopen!

Genieten
Het is heerlijk om weer te kunnen genieten van hardlopen! Helaas blijf ik blessuregevoelig omdat ik hypermobiel ben; ik zit iets te soepel in elkaar. Voor mij is het belangrijk om te zorgen voor voldoende spierspanning in mijn lichaam, anders zit er teveel speling op mijn gewrichten met pijnlijke gevolgen van dien. Daarom investeer ik in goede begeleiding.

Trainers
Sinds enkele jaren werk ik met personal trainer Michel Labeur om mijn lichaam sterker te maken en zo blessurevrij mogelijk te houden. Als ik toch een blessure krijg, werken we samen naar een oplossing. Sinds ongeveer een jaar train ik ook met Robert Lathouwers, jawel de tweevoudig Olympisch atleet die 20 mei de warming-up én het startschot gaat geven. Samen met Robert werk ik aan het verbeteren van mijn looptechniek en snelheid en hij maakt mijn trainingsplanningen.

Trainers Michel Labeur (links) en Robert Lathouwers (midden).

Iedere week vertel ik je hoe mijn trainingsweek was. Afgelopen week was supergaaf, maar wel een stuk pittiger dan normaal; naast mijn gebruikelijke trainingen, had ik een kennismaking met Essentrics, parcoursverkenning van de Ladiesrun Goes waar ik ambassadrice voor ben, een presentatie van de ASICS Noosa FF in het Aviodrome, een 14 km op het F1-circuit van Spa Francorchamps en een 5 kilometer in Voorschoten. Oh ja, ‘tussendoor’ ook mijn normale 32-urige werkweek gedraaid. Hoe ik dat deed? Heel strak plannen, al loopt dat ook weleens in het honderd natuurlijk 😉

 

De warming-up bij Essentrics.
Parcoursverkenning bij de Ladiesrun Goes.
Sprintje in de warming-up voor de 14 kilometer op het F1 circuit Spa Francorchamps.
Voorschoten

Kijk op Instagram @Glamrunner voor mijn dagelijkse trainingsposts. Ik hoor ook graag hoe het met jullie gaat, dus leuk als je een berichtje achter laat.

Don’t run, fly!!!

Natalie Sinke

536 Reacties