Groentequiche met broccoli en hamblokjes

Drukke dagen kennen we allemaal en juist dan heb je goede voeding nodig. Een quiche kun je voorbereiden zodat hij als je thuis komt alleen nog maar in de oven hoeft. Afgelopen week was zo’n drukke dag in ons gezin. Maar ’s avonds hebben we heerlijk genoten van deze lekkere quiche.

Je kunt ook een vegetarische variant maken van deze quiche. In dat geval vervang je de hamblokjes en spekreepjes door champignons of andere paddenstoelen. Mocht je genoeg tijd hebben om te kokkerellen, dan maak je een gezondere variant van de bodem. Bladerdeeg bevat weinig voedingsstoffen, maar amandelmeel en boekweitmeel daarentegen…

Benodigdheden
1 stronk broccoli
200 gram sperziebonen
1 grote tomaat
1 rode ui
150 gram magere hamblokjes
150 gram magere spekreepjes
100 milliliter magere kookroom (ik heb lactose vrije kookroom gebruikt)
100 gram geraspte 30+kaas
peper
1 el olijfolie

Bereidingswijze
Kook de broccoli en sperziebonen 10 minuten. Snij de rode ui in ringen en de tomaat in stukjes. Verwarm de olijfolie in een wokpan en bak de ui, hamblokjes en spekreepjes. Giet de broccoli en sperziebonen af en voeg toe in de wokpan en voeg naar smaak peper toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de taartvorm met de bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Voeg het mengsel toe. Giet de kookroom erover heen en strooi de geraspte kaas over je quiche. Zet de taartvorm 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Daniëlle Stofbergen, gewichtsconsulente en orthomoleculair voedingsadviseur.

538 Reacties