Kilo’s aankomen tijdens de marathon

Ik durf te wedden dat ik de enige loper ben die tijdens de marathontraining kilo’s erbij kreeg in plaats van kilo’s die er vanaf gingen. Niet alleen kilo’s, ook omvang. Want tsjah, die vele kilometers vroegen om een goede beloning. Toch?

Tot een paar maanden geleden was mijn vraag aan marathonlopers steevast: ‘Hoe zorg je ervoor dat eten en trainen in balans is? Het lijkt me ontzettend moeilijk om zóveel te moeten eten.’ Vaak kreeg ik het antwoord dat er soms wel 2000 calorieën op één dag of in één weekend werden verbruikt en dat er zakken krentenbollen en eierkoeken doorheen gingen. Nog niet gesproken over de avondmaaltijd: pasta of pannenkoeken. Wat een heerlijk vooruitzicht, dacht ik toen (al). Maar nee, er waren lopers die met tegenzin al dat lekkers uit de kast trokken (ja echt!).

Belonen
Toen kon ik het me al niet voorstellen en tijdens de marathon al helemaal niet. Tijdens de training ging ik me eens te buiten aan Haagse hopjes en dropjes. Oké, het was niet helemaal gepland -het was een spontane training en ik had geen sportvoeding bij me- maar het was zó’n goede stok achter de deur. Ik schreef er al eerder een blog over; iedere vijf kilometer beloonde ik mezelf met zo’n heerlijk snoepje. Ik kan je vertellen; dan is het geen probleem om iedere keer die vijftal kilometers aan te tikken. De enige periode dat die ‘lekkernijen’ wat minder soepel naar binnen gingen, was het weekend van de marathon. Maar dat kwam door de zenuwen… 😉

Verslaafd aan koolhydraten
Maar nu komt het probleem: ik ben gewend geraakt aan al die koolhydraten. Het gevolg is dat mijn broeken op mijn dijen blijven hangen (vooral de spijkervariant, want die heeft geen stretch). Als je dan ook nog eens in twee dagen tijd twee keer de opmerking krijgt dat je ‘echte hardloopbenen’ hebt met daaraan de toevoeging ‘lekker stevig’, dan weet je dat je die koolhydraten even moet laten staan. En dus at ik vanavond courgette lasagne, zondag ging ik aan de wokgroenten en ook zilvervliesrijst stond op het menu. Dat dit een goede keuze was, bevestigde ‘The power of greens’ en ‘Everdienfoodcoaching’. En dat alles door een post op Instagram 😉

Schermafbeelding 2016-05-31 om 21.11.02

Tips
Worteltjes met een gezonde yoghurtdip, komkommertjes, crackers… Lekkere & gezonde tussendoortjes. Heb jij nog tips voor gezonde tussendoortjes? Laat het mij en andere Vliegende Vrouwen weten!

4.299 Reacties