Fundament: eerst met een businessteam meedoen aan de VV Run, daarna de Alpe D’HuZes op

Sport en ondernemen is de rode draad in het leven van Norbert de Boer, mede-eigenaar van Fundament financieel advies in Bergschenhoek. Vanuit de stichting Rotterdam Fund Racers (RFR) zamelt hij jaarlijks tonnen in voor Alpe D’HuZes. Dit jaar al voor de vijfde keer op rij. 

Wie naar buiten treedt als ‘de meest sportieve financiële dienstverlener in de regio’, moet dat natuurlijk ook waarmaken. Op 18 mei wordt in ieder geval de daad bij het woord gevoegd; dan staan Norbert en zijn collega’s in de vorm van een businessteam aan de start van de Vliegende Vrouwen Run. 

Na de VV Run ‘moeten’ de Fundamenters ook nog in Frankrijk aan bak. Bij de Alpe D’HuZes om precies te zijn. Samen met 40 andere ondernemers beklimt Norbert vanuit RFR de beruchte berg om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. 

Wat is de reden dat je dit doet? 
,,Dit is mijn maatschappelijk rol. Ik wil iets doen voor de samenleving. Het is de manier waarop ik ook nog eens ontzettend veel plezier beleef. Het is fantastisch om te doen!”

Hoe zamelen jullie zoveel mogelijk geld in?
,,We hebben vier teams, bestaande uit ieder tien man. Iedereen committeert zich aan een inleg van 2500 euro. Daarnaast organiseren we evenementen. In april hebben we bijvoorbeeld een diner in Joelia, het sterrenrestaurant van Mario de Ridder in Rotterdam. Eén avond wordt er kosteloos voor ons gekookt. 80 mensen betalen per persoon 300 euro voor het goede doel om hierbij te mogen zijn. 
In mei is ons volgende evenement: een golftoernooi in Capelle aan den IJssel. Voor een flight (een groepje spelers die samen een rondje lopen in een wedstrijd, red.) vragen we 1000 euro. We hebben nu al meer deelnemers dan gedacht. Het levert zo’n 70.000 euro op.’’

Hoeveel euro hopen jullie op te halen?
,,Vorig jaar hadden we twee ton, dit jaar gaan we voor de drie ton. Ruud Maaskant (voorzitter RFR) had vorig jaar in zijn eentje al 40.000 euro opgehaald.’’ 

Hoe vaak wil je de berg op?
,,Zes keer, het maximale aantal. De berg heeft 1111 hoogtemeters. Per keer doe ik er anderhalf uur over om omhoog te komen. Vorig jaar begon ik ’s ochtends om 05.30 uur en was ik om 19.00 ’s avonds weer terug. Normaal gesproken drink ik dan nog een biertje, maar ik kón niet meer.
Later zou ik wel met mijn kinderen de berg op willen fietsen. Dat lijkt me fantastisch!” 

Binnenkort stellen de deelnemers uit het businessteam zich aan je voor!

Geen reacties