Foodblog: Wrap met biefreepjes en avocado

Voor vandaag een lekker recept met wraps. Op de foto zie je een glutenvrije wrap, een stukje lastiger te bereiden dan een gewone wrap, maar ook erg lekker. Het leuke van een wrap is dat je hem net zo lekker kan maken als je zelf wil, en kan kiezen voor heerlijke gezonde producten.

Ik heb de wrap besmeerd met tomatenpuree en gevuld met biefstukreepjes, paprika, champignons en rode ui. Daarnaast wat crème fraîche light, avocado en komkommer.
Avocado bevat veel goede vetten, namelijk de enkelvoudig onverzadigde vetten. Ook zijn ze vezelrijk wat goed is voor je darmwerking. Daarnaast is ze ook nog eens rijk aan vitaminen en mineralen. En als je op zoek bent naar een vrucht met veel eiwit, ben je bij de avocado aan het goede adres.

Benodigdheden (2 personen)
2-4 wraps
200 gram bieflappen
1 gele paprika
blikje tomatenpuree
half bakje champignons
1 rode ui
1 avocado
1 klein bekertje crème fraîche light
peper
halve komkommer

Bereidingswijze
Snij de bieflappen in kleine reepjes. Snij de rode ui in grote snippers en snij de paprika in kleine reepjes. Bak de bieflappen in wat olijfolie, voeg de rode ui en paprika toe. Snij de champignons in plakjes en voeg deze toe. Verwarm de wraps zoals beschreven staat op de verpakking. Besmeer ze met de tomatenpuree en voeg het mengsel met de bieflappen en groente toe. Meng de crème fraîche met wat peper. Snij de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en prak het fijn. Snij de komkommer in parten. En eet smakelijk maar!

Groetjes Danielle Stofbergen (www.met-liefde-voor.nl)

211 Reacties