Foodblog: Tagliatelle met kip, champignons, pijnboompitten en boursin

Foodblogger Daniëlle: “Op dit moment heb ik een lichte knieblessure, dus deze week een heerlijk, eiwitrijk gerecht. Eiwitten zijn nodig voor de opbouw en herstel van spieren. Het lichaam gebruikt eiwit om weefsels te herstellen na een blessure. Ook bij de opbouw van spieren heeft je lichaam eiwit nodig. Tevens geven eiwitten een verzadigend gevoel.
Gezonde mensen hebben 0,8 gram eiwit per kg lichaamsgewicht nodig. De eiwitbehoefte neemt toe bij intensief sporten, maar de exacte hoeveelheid hangt af van de intensiteit van het sporten. Voorbeelden van eiwitrijke producten zijn: kip, kalkoen, biefstuk en vis. Verder vind je eiwitten in granen en melkproducten, maar ook in bepaalde groenten zoals champignons. Ook pijnboompitten bevatten eiwit, net zoals linzen, bonen en amandelen.”

Benodigdheden (voor 4 personen)
– 2 tomaten
– bakje champignons
– 300 gram verse spinazie
– 400 gram tagliatelle
– 400 gram kipfilet
– 80 gram boursin kruiden
– bakje pijnboompitten

Bereidingswijze
Zet ruim water op. Zodra het water kookt, doe je de tagliatelle in de pan en kook je deze zolang als aangegeven op de verpakking.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de champignons in plakjes. Snijd de kip in blokjes (ik knip de kip altijd met een schaar, veel makkelijker naar mijn idee). Bak de kip gaar. Leg de gebakken kip even in een aparte schaal. Bak de champignons en roerbak de spinazie (de spinazie slinkt erg). Voeg de gebakken kip weer toe. Voeg de boursin toe en roer dit er doorheen. Voeg de tomaten toe en zet het op een zacht vuur. Giet de tagliatelle af, schep het op een bord en schep daarover heen de kip met saus. Bestrooi met pijnboompitten.
Eet smakelijk.

Daniëlle Stofbergen

1.984 Reacties