Foodblog: Spinazielasagne

En dan schrijf je voorlopige je laatste foodblog, vergeet je een foto te maken! Vanaf volgende week ga ik de eetdagboeken van Vliegende Vrouwen met liefde ‘beoordelen’ op voldoende voedingsstoffen, eiwitten, koolhydraten en vetten.

Zonder foto dit keer, maar wel een heerlijk recept. Ik had ontzettend zin in lasagne, maar wilde wel veel goede voedingsstoffen binnenkrijgen. Een gerecht met veel ijzer, maar wel uit plantaardige producten. Dit ijzer wordt minder goed opgenomen dan ijzer uit dierlijke producten, zoals vlees. Daarom is het goed om ernaast ook veel vitamine C te nemen, dit bevordert de opname van ijzer.

Benodigdheden (2 personen)
zak verse spinazie
blik gepelde tomaten
half bakje champignons
300 gram gehakt
el italiaanse kruiden
peper
50 gram boter
50 gram bloem
400 ml melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wok de verse spinazie in een pan, roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt. Schep de spinazie even in een schaal. Snij de champignons in plakken en bak deze in de wokpan. Meng het daarna met de spinazie. Bak het gehakt met wat peper en de italiaanse kruiden en voeg de gepelde tomaten toe.
Ik heb de glutenvrije lasagnebladen even onder heet stromend water gehouden, om ze wat zachter te maken. Schep een laag gehakt in een ovenschaal. Leg daarop de lasagnebladen met daarop de spinazie en herhaal dit nog een keer. Eindig met gehakt. Maak de bechamelsaus: verwarm de boter in een pan, voeg de bloem toe tot een papje en voeg de melk toe. Verwarm door tot een wat dikkere saus. Giet dit over het gehakt. Bestrooi eventueel met wat kaas. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35 minuten. Controleer dan of de lasagne goed zacht is geworden en eet smakelijk!

Groetjes Daniëlle Stofbergen (www.met-liefde-voor.nl)

3.099 Reacties