Foodblog: Gezonde wrap met vitamine B12

De vraag was om een gerecht te maken met vitamine B12 in de hoofdrol. Vitamine B12 komt bijna uitsluitend voor in dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees, vis, eieren en melk. B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel. Een tekort aan vitamine B12 kan zich op veel manieren uiten, maar kan ook spierzwakte in de benen geven. Voor hardlopers dus een belangrijke vitamine! Vegetariërs en veganisten lopen het risico op vitamine B12 tekort en moeten dit mogelijk als supplement gebruiken.
In dit gerecht vind je de vitamine B12 terug in de zure room en in het vlees. Daarnaast zitten er in de avocado veel goede vetzuren.

Benodigdheden
1 avocado
1 zakje quacamolemix
400 gram bieflappen
50 gram ontbijtspek
100 gram chorizo
ijsbergsla
1 ui
komkommer
2 tomaten
1 paprika
wraps
125 ml zure room

Bereidingswijze
Snij de chorizo en ontbijtspek in kleine stukjes. Bak dit even kort in een pan. Doe het bakvet in een schaaltje. Snij de ui in kleine snippers en voeg deze toe. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg deze toe voor een paar minuten. Ontvel en snij de tomaat en voeg deze nog enkele minuten toe.
Snij de bieflappen in kleine reepjes en bak dit in het bakvet van de chorizo en ontbijtspek. Voeg de groenten toe. Verwam de wraps in de oven of in de magnetron. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak dit fijn met een vork. Meng dit met de quacamolemix. Snij de ijsbergsla en de komkommer. Vul de wrap en leg daarnaast de sla, quacamole en een schep zure room. Eet smakelijk!

Groet Daniëlle Stofbergen

203 Reacties