Foodblog: Couscous lunch

Een lunch met herfstsmaken: sinaasappel, mandarijn en kaneel. Ik wilde een gezonde lunch die een lang verzadigd gevoel zou geven. Fruit is op dit moment volop in huis, dus ben ik in de keuken op zoek gegaan naar iets wat hiermee combineerde. En voilà, daar werd dit recept geboren. Bijna net zo snel klaar als boterhammen smeren.

Benodigdheden (1 persoon)
75 gram couscous
1 mandarijn
1 sinaasappel
tl kaneel
blikje abrikozen
witte kaas 45+
1 rode paprika
1 el olijfolie
handje cashewnoten

Bereidingswijze
Doe de couscous in een pan. Voeg de olijfolie toe. Rasp de sinaasappel en voeg de sinaasappelrasp toe. Pers de sinaasappel en voeg de helft van het sap toe (en de andere helft drink je lekker op). Voeg kokend water toe zodat de couscous net onder water komt te staan. Voeg de tl kaneel toe en meng alles door elkaar. Laat dit 10 minuten staan.
Schil de mandarijn, snij de partjes doormidden. Snij de helft van de abrikozen in kleine partjes. Snij de witte kaas in kleine blokjes. Snij de paprika in kleine reepjes of blokjes.
Meng dit na de 10 minuten met de couscous. Warm is hij het lekkerst, maar hij kan ook koud gegeten worden. Bestrooi met de cashewnoten. Eet smakelijk.

Groet Daniëlle Stofbergen (www.met-liefde-voor.nl)

138 Reacties