Foodblog: Amandelbanaancake

Bij kerst hoort voor mij de smaak van een tulband. Doordat ik coeliakie (gluten) heb en omdat ik het leuk vind om naar recepten te kijken of ze gezonder kunnen, is de amandelbananencake met rozijnen ontstaan.
Amandelmeel bevat veel goede voedingsstoffen in vergelijking met gewoon meel. Het bevat een grote hoeveelheid mineralen, zoals kalium, magnesium, en ijzer (goed voor je spieren en je aanmaak van hemoglobine –> transporteert zuurstof in ons bloed.) Daarnaast bevat het veel B-vitamines, eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetten.

Benodigdheden
165 gram amandelmeel
3 kleine bananen
70 gram walnoten
1 tl bakpoeder
snufje zout
3 eieren
80 gram rozijnen
klein rond cakeblik (13cm) of cupcakes ervan maken

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Wel de rozijnen in een bakje met warm water. Klop de eieren goed luchtig met een mixer. Prak de bananen fijn en voeg deze samen met de amandelmeel toe. Breek de walnoten in kleine stukjes en meng deze kort met het mengsel, samen met het zout en bakpoeder.
Leg een vel bakpapier in het blik en schep het mengsel hierin. Zet in de oven voor ongeveer 55 minuten (voor cupcakes ongeveer 40 minuten). Haal het blik uit de oven, haal voorzichtig het bakpapier eraf en laat de taart op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Groetjes Daniëlle Stofbergen (www.met-liefde-voor.nl)

4.558 Reacties