Een nieuwe uitdaging?

Inmiddels is het drie dagen geleden dat ik na 42 kilometer en 195 meter finishte op de Coolsingel. Terwijl ik de ene na de andere ‘dropfruitduo’ in mijn mond stop, denk ik aan een volgende uitdaging die ik aan wil gaan. Ik dacht dat na dé dag de rust zou wederkeren en ik lekker zou gaan zwemmen. Of fietsen. Of heel misschien rustig lopen. Maar nee: ik sta weer te trappelen!

Raar hoe dat werkt. Van loopmaatjes om me heen hoorde ik weleens dat ze in een ‘zwart gat’ vielen na de marathon. Té hard getraind en het hardlopen he-le-maal beu. Ik kan me er niets bij voorstellen. Het enige waar ik last van had/heb is een vreetkick. Je kon het al in de vlog zien; na de marathon sprintte ik naar Verhage voor patat met een kaassoufle. Mmm! Het toetje bestond uit drie bollen ijs (2x aarbeien cheesecake en 1x yoghurt limoncello). De dag erna was niet veel beter. Ik snakte naar pizza. En at hem. Op het moment is het zakje (voordeelzak) dropfruitduo’s ook niet veilig voor me. En dat terwijl een goed herstel begint met veel fruit en groente. Oei!

Herstel
Inmiddels voelt het alsof ik al aardig hersteld ben. Ik kan weer fatsoenlijk hurken als ik naar het toilet ga, heb ontdekt dat ik best comfortabel op de bank kan zitten en mijn bed ligt ook weer heerlijk. Alhoewel het herstel volgens de sportarts nog wel een weekje duurt. In je spieren zijn tenslotte kleine scheurtjes ontstaan en die hebben wel even nodig om te herstellen. Voorlopig houd ik het nog bij fietsen. Maar vanaf maandag wil ik weer rustig gaan joggen. Toch kijk ik voorzichtig om me heen. Wat is een gave uitdaging om bijvoorbeeld over een maand of twee, drie aan te gaan? Een snelle halve marathon? Een triathlon? Hebben jullie ideeën?

4.057 Reacties