Couscous met kabeljauw

Van foodblogger Daniëlle: Om een lekker gerecht te maken, bedenk ik wat ik al in huis heb en hoe ik dat goed kan gebruiken. Zo verspil ik zo min mogelijk voedsel. Daarna ga ik via Google op zoek naar een lekker recept. Een recept van internet pas ik altijd een beetje aan, zodat het naar mijn idee nog lekkerder wordt. Vandaag een couscous gerecht. Alle recepten voor mijn foodblogs zijn glutenvrij en ik heb dan ook een glutenvrije couscous gebruikt (op basis van mais). Een gezond en licht gerecht zodat je dit ook kan eten voor het hardlopen. Maar na je training is het ook heerlijk.

Benodigdheden (2 personen)
150 gram couscous
halve gele paprika
halve gele groene paprika
1 tomaat
1 rode ui
2 stukken kabeljauw
olijfolie
1 limoen
halve komkommer
bakje pijnboompitten
lepel balsamico azijn

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 °C. Maak de couscous zoals beschreven (in mijn geval de couscous in een kom doen, mengen met een eetlepel olijfolie en een snufje zout, 20 minuten laten wellen en dan in een vergiet doen en boven een pan met kokend water een half uur laten opwarmen). Rasp de limoen en doe de rasp door de couscous heen. Snijd de paprika in blokjes, net zoals de tomaat. Snijd de rode ui in kleine stukjes en bak deze eventjes in een pan. Doe de kabeljauw in een ovenschaal en sprenkel over de kabeljauw een eetlepel olijfolie en een beetje peper en het sap van de limoen. Doe hierbij de paprika, ui en tomaat. Zet dit voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Schep de couscous op een bord, leg de kabeljauw en de groenten erbovenop. Doe een lepel balsamico azijn door de pijnboompitten en verdeel dit over de couscous, samen met de stukjes komkommer. Eet smakelijk. Volgende week een lekkere maaltijdsalade.

Daniëlle Stofbergen

176 Reacties