BradeLierloop, de Lier-Westland

braderlierloop1

Foto: www.bradelierloop.nl

De BradeLierloop is synoniem aan het Westland. Zo kom je onderweg menig kas tegen, staan er onderweg Westlandse dj’s te draaien en krijgen de nummers één, twee en drie geen beker maar een doos vol groente en fruit.

Volgende maand is het weer feest in de Lier. Ieder jaar wordt er namelijk in deze zomermaand een Lierse feestweek gehouden. Een vast onderdeel hiervan is de BradeLierloop. Dit is een loopwedstrijd voor kinderen en volwassenen, waarbij gekozen kan worden tussen de afstanden 1000m, 2500m, en de 5 en 10km.

Bij deze wedstrijd komt veelal ‘eigen volk’; mensen uit het Westland. Toch weet de loop ook steeds meer mensen buiten het kassengebied te trekken. Want ook deze lopers kunnen de Lierse wegen en typische prijzen waarderen.

De 5km voert langs de vele kassen die de Lier rijk is. De ene keer ruik je een geur van zoete paprika, verderop overheersen de uien en dan is de prominente geur van verse bloemen aanwezig. Ondertussen loop je langs het fonkelende water op de Kanaalweg, waar je luid en duidelijk wordt aangemoedigd door de passagiers van de passerende bootjes. Als je 10km-loper bent heb je geluk; dan mag je deze ronde nog een keer maken en de Lierse gezelligheid nogmaals ervaren.

Datum: 24 augustus 2013
Afstanden: 5 en 10km
Uniek: de doos vol groente&fruit die je krijgt als winnaar, het mooie parcours langs kassen en water, het vaak gezellige, zomerse weer.
Meer informatie: Bradelierloop.nl

740 Reacties